Actualitate

Seful afaceristilor din Iasi a pregatit o teapa uriasa. Gaura la bugetul statului este de milioane de euro – FOTO

Publicat: 18 mai 2016

@ Societatea condusa de acesta a inregistrat datorii record catre bugetul statului si catre partenerii de afaceri, creantele depasind suma de 149.900.243 lei, adica aproape 34 milioane euro  @ Cartierul general al firmei, situat pe bulevardul Poitiers, a fost scos la vanzare la un pret de circa 3 milioane de euro

Lichidarea uneia dintre cele mai cunoscute firme de constructii din domeniul feroviar ar putea fi calificata in final ca fiind o teapa uriasa data statului roman. Asta deoarece, datoriile firmei catre bugetul statului si catre partenerii de afaceri sunt de circa 34 de milioane de euro, iar suma nu va putea fi acoperita din vanzarea activelor. Este vorba despre SC Constructii Feroviare Moldova SA, societatea condusa si patronata de controversatul Paul Butnariu, presedintele Camerei de Comert si Industrie Iasi.

Lichidatorul judiciar a anuntat ieri ca va trebui sa mai reduca macar cu 10 la suta din pretul de evaluare al proprietatilor scoase la vanzare in contul datoriilor CCF Moldova si asta deoarece nu a gasit pana acum niciun „investitor” care sa fie interesat de activele respective. Asta in conditiile in care, o buna parte din proprietatile imobiliare se afla in municipiul Iasi, in zone aflate in pline dezvoltare edilitara. Cel mai important activ al firmei este locul in care a avut ani de zile „cartierul general”, adica pe bulevardul Poitiers. Proprietatea pe care se afla cele 29 de cladiri de birouri si depozite, in suprafata de 23.661 metri patrati, a fost evaluata la un pret 3.237.374 euro.

Citeste si: Informatii INCENDIARE ies la iveala! Seful afaceristilor ieseni ascunde un secret teribil! Lista victimelor este lunga – FOTO

Tot in municipiul Iasi, firma mai detine un teren situat in zona Alexandru cel Bun (depozit santier 65), statia CF Iasi, cu o suprafata totala de 3.356 mp, pe care se afla niste cladiri in ruina, proprietatea fiind evaluata la 40.272 euro. De asemenea, a mai fost scoasa la vanzare o proprietate de 3.197 metri patrati, situata pe strada Garii, cu o suprafata de 3.197 metri patrati, pe care se afla doua constructii evaluate la 18.752 euro. De asemenea, va fi vanduta o proprietate din Vatra Dornei, fiind vorba de niste cladiri si o suprafata de teren de 2.381 metri patrati. Aceasta proprietate este vanduta cu 25.202 euro. Firma mai detine niste cladiri si teren in suprafata de 7.492 metri patrati, proprietate care a fost scoasa la vanzare cu 67.428 euro.

Tepe trase institutiilor publice

Numeroase primarii din zona Moldovei au de recuperat sume uriase de bani din insolventa SC Constructii Feroviare SA. La capitolul creante garantate, Primaria Iasi trebuie sa primeasca 987.579 lei, sub forma de impozite si taxe catre bugetul local, pentru ipoteca si sechestrul pus pe bunuri imobile inca din anul 2011. De asemenea, Primaria Pascani trebuie sa recupereze 203.330 lei, Primaria Roman 10.411 lei, Primaria Suceava 417.015 lei, iar Primaria Vama alte 76.813 lei, tot pentru taxele si impozitele neachitate de firma lui Paul Butnariu. Totodata, Primaria Barlad trebuie sa incaseze 46.795 lei sub forma de impozite si taxe catre bugetul local, Primaria Campulung Moldovenesc inregistreaza creante de 8.466 lei, in vreme ce Primaria Paltinoasa trebuie sa recupereze 8.830 lei tot pentru impozitele si taxele neachitate catre bugetul local.

Citeste si: Miliardarii de carton ai Iasului! Au toti afaceristii la picioare, dar firmele lor sunt falimentare – FOTO

Statul roman, prin Directia de Finante, a solicitat 144.459.924 lei (adica 33 de milioane de euro), insa suma acceptata pentru a fi rambursata este de 10.747.972 lei. Aici este vorba despre sumele datorate bugetului de stat, bugetului de asigurari sociale, dar si amenzile neplatite de-a lungul timpului. De asemenea, CNADNR DRDP Iasi trebuie sa incaseze 19.812 lei si 22.000 euro de la firma lui Paul Butnariu. In timp ce afacerile firmei s-au prabusit, averea patronului a crescut continuu. Paul Butnariu este vazut zilnic la volanul unui automobil de lux, marca Lexus, al carui pret de achizitie trece de 50.000 euro. Un model asemanator de masina, tot tip hybrid, prietenos cu mediul, conduce si fiica acestuia. Ambele autoturisme de lux stau parcate in fata vilei lui Paul Butnariu, pe care acesta o detine pe strada Toma Cozma, in spatele Gradinii Botanice din Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu