Eveniment-Social

Sefii PNL Iasi ramasi in libertate isi aranjeaza femeile pe posturi caldute de directori de institutii

Publicat: 26 mart. 2014
1

@ Un post de conducere din cadrul Consiliului Judetean Iasi a fost deja oferit pe tava inainte de a avea loc concursul @ Conditiile au fost facute manusa pentru o singura persoana, astfel incat totul sa fie ca la carte @ Noul sef ar avea o legatura mai mult decat apropiata cu un personaj important din Consiliul Judetean

O institutie publica din judetul Iasi va avea un nou director, incepand de luna viitoare. Problema este ca selectia persoanei care va ocupa acest post de conducere se va face printr-un concurs deja aranjat. Asta in conditiile in care este vorba despre una dintre cele mai importante institutii din judet si anume Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor.

Surse din cadrul Consiliului Judetean Iasi arata ca postul vacant de director executiv a fost deja antamat de catre o persoana apropiata de un sef din Casa Patrata. Postul de sef al Directiei Judetene de Evidenta a Persoanei a devenit vacant odata cu plecarea din functie a Renatei Marin, cea care a fost director cativa ani la rand. De altfel, se pare ca si Renata Marin a fost „sapata” de cateii din aceasta directie cu complicitatea sefilor Consiliului Judetean tocmai pentru a face loc acestei persoane care este in stare de orice sa ajunga sefa. Renata Marin s-a transferat pe un post de executie in cadrul Directiei Locale de Evidenta a Persoanei, in locul sau fiind promovata temporar Maria Carla Tisan, sef serviciu. Pentru aceasta Carlan Tisan este „pregatit” concursul. Anuntul privind organizarea concursului a fost publicat deja pe site-ul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP). Concursul vizeaza „promovarea” pe functia publica de director executiv si nu altceva. Altfel spus, s-a stabilit din start ca actualul director sa promoveze pe functie. De altfel, actualul director se incadreaza perfect in conditiile stabilite. In mod normal trebuia organizat un concurs deschis la care sa se poate inscrie mai multi functionari publici.

Totul s-a facut pentru ca „fata” are spate. S-ar parea ca aceasta femeie este foarte apropiata de unul din liderii ramasi inca in libertate din PNL Iasi. Cu toate acestea, Maria Carla Tisan sustine ca toate conditiile au fost facute de CJ si nu de directie, astfel incat nu se poate spune ca postul este deja pregatit. „Conditiile nu le face nimeni de aici, sunt conditii clasice. Postul nu este scos de Directia Judeteana de Evidenta a Persoanei, ci de Consiliul Judetean Iasi. Nu stiu daca imi depun dosarul, dar este posibil orice, mai ales ca eu lucrez la Starea Civila de 24 ani”, a spus Maria Carla Tisan. Nu este pentru prima data cand la Consiliul Judetean se ofera pe tava posturi caldute unor apropiati de actuala conducere. Fie la varful unor institutii subordonate sau la unele directii si servicii, in ultimii doi ani au fost aduse doar persoane care au lucrat in campanie sau au cotizat la buzunarul actualei conduceri CJ sub liberalul Cristian Adomnitei.
Comentarii
Adauga un comentariu