Actualitate

Sefii PNL capuseaza banii publici

Publicat: 04 mart. 2012
1

@ Primaria Pascani a finantat cu sume colosale afacerile personale ale liderilor PNL Pascani @ Vicepresedintele PNL Pascani, Marius Pintilie, s-a abonat în ultimii ani la banii publici de la primaria condusa de seful sau pe linie de partid, Grigore Craciunescu

Primaria Pascani a devenit de ani buni un bidon prin care se scurg banii publici. Daca în trecut fondurile se duceau catre mafia personala a fostului primar, Neculai Ratoi, în ultimii ani bugetul a fost capusat de apropiatii edilului Grigore Craciunescu. Primaria Pascani a finantat cu sume colosale afacerile personale ale liderilor PNL Pascani. Vicepresedintele PNL Pascani, Marius Pintilie, s-a abonat în ultimii ani la banii publici de la primaria condusa de seful sau pe linie de partid, Craciunescu. Cu cât se apropie mai mult alegerile locale, cu atat incepe sa creasca nevoia de fonduri din care sa se finanteze pomenile din campania electorala. Edilul-sef a facut mai multe achizitii de la subalternii sai in anii anteriori, fie ca e vorba despre materiale de curatenie, apa minerala, sare sau pachete de asistenta sociala. Numai pe anul 2011, Primaria Pascani a cumparat de la firma lui Pintilie, Lorimer SRL, mai multe bunuri in valoare de peste 120.000 de lei. Aproape jumatate din suma mentionata a fost cheltuita pe sare, 50.000 de lei pe pachete de asistenta sociala, circa 5.000 de lei pe apa minerala si in jur de 2.000 de lei pe materiale de curatenie.

Craciunescu: „Sunt sute de kilometri de strazi în Pascani”

In mod suspect, Primaria Pascani a cumparat anul trecut sare de la Lorimer in valoare de 48.499,87 de lei fara TVA. Mai interesant este faptul ca achizitia s-a facut direct, fara respectarea legislatiei în vigoare si fara a li se da si altor comercianti dreptul de a-si prezenta ofertele printr-o licitatie publica. Desi, în fapt, Marius Pintilie se ocupa de comertul cu amanuntul al produselor alimentare prin intermediul câtorva magazine, liberalul a fost invitat de seful sau de partid sa livreze sare pentru deszapezire. Cel putin asa sustine primarul Grigore Craciunescu. „Nu a fost facut prin achizitie directa, ci prin selectie de oferta. Nu eu ma ocup de asemenea lucruri. Nu se intelege cum stau lucrurile. Mai, voi nu stiti ce se intampla, cum functioneaza o primarie. Eu am avut vreo 4 – 5 oferte si am ales-o pe cea mai buna. S-a luat sare in valoare de circa 500 milioane de lei, cat spui ca scrie acolo, pentru ca s-a dat pe strazile din oras. Sunt sute de kilometri de strazi. Nu e sare de bucatarie, ci sare de imprastiat prin oras, amestecata cu nisip. Daca a venit cu o oferta buna, normal ca s-a cumparat de acolo. El este comerciant, distribuie, deci nu vad care ar fi problema. Da… altceva?”, a raspuns iritat primarul Grigore Craciunescu.

Totusi, edilul pascanean va trebui sa explice locuitorilor, macar in campania electorala, de ce a cheltuit pentru a achizitiona sare mai multi bani decat societatile iesene care se ocupa de deszapezirea Iasului, un municipiu mai mare de cateva ori decat Pascaniul.

Alti 50.000 de lei pe ochi frumosi

Tot de la Lorimer s-au achizitionat alimente pentru pachetele celor de la Serviciul de Asistenta Sociala. Primarul a decis, probabil tot prin selectie de oferta, ca lantul de magazine al lui Pintilie este cel mai atractiv. „Da. Sunt pachete care sunt date pascanenilor, ce sunt in evidenta la Serviciul de Asistenta Sociala, de Paste si de Craciun, in special de sarbatori. E mult 500 de milioane (lei vechi – n.r.)? Sunt 40.000 de locuitori la Pascani. Nu toti au primit pachete, dar 100, 200 cati sunt, ca nici nu stiu exact, primesc pachete in valoare de 100 lei. Ratoi (fostul primar Neculai Ratoi – n.r.) dadea in valoare de 5 miliarde si tie ti se pare suspicios 500 milioane? Si el avea o singura firma de unde lua alimentele. Voi nu aveti imaginatie de ansamblu ce inseamna primaria sau orasul Pascani. Vorbiti doar de sume si vi se pare mult, dar…”, a mai raspuns primarul PNL, Grigore Craciunescu.

Acesta a precizat ca a fost necesara achizitionarea de materiale de curatenie pentru imensa cladire administrativa, insa cand a auzit de valoarea precizata de reporter a ramas si el surprins, fiind vorba despre 1.836,15 de lei. „Trebuie sa precizezi ca sa se inteleaga. Nu primarul a facut aceste achizitii, ci sefii de servicii. Cum este, in cazul acesta, domnul Rusu (administratorul primariei). El se ocupa cu astfel de lucruri, nu eu. El trebuie sa stie ce a luat, cat a costat sau ce se mai doreste sa se stie. La fel si la Asistenta Sociala sau la treaba cu sarea. Sunt directori, sefi de servicii care se ocupa cu astfel de lucruri”, a incheiat primarul Grigore Craciunescu.
Prevenit de seful sau de partid, vicele liberal Marius Pintile nu a dorit sa raspunda apelurilor telefonice pentru a lamuri situatia afacerilor pe bani publici cu Primaria Pascani.
Comentarii
  • In primul rind , nu vad nimic senzational si ilegal . Ce voiati ca achizitiile directe sa se faca de la magazinele psd-istilor ? Fiecare primar , asa cum facea si ratoi cu zanet si alexa , are citiva oameni de incredere , e logic sa-i stimuleze legal pe acestia . In al doilea rind , cred ca acest articol este comandat de psd , mai exact de pantazi – sunt sigur ca este asa , sunt chiar gata sa pariez orice suma ca am dreptate . In concluzie , este totusi urit , atit din punct de vedere al ziarului , care se lasa cumparat , dar si al psd-ului , care vad ca deja a inceput campania electorala .

  • Asta e un hot ordinar a furat tot pascaniul

    Au furat tot orașul asta licitaiitrucate pentru Fenechiu si acolitii lui jos la pușcărie

  • Mai ORICINE e vorba de spart bani publici aiurea, de banii pascanenilor nu e vorba de ce stimuleaza primarul. Sa stimuleze pe banii lui daca vrea ceva. Pai atunci de ce l-am schimbat pe Ratoi cu Craciunescu sa ne fure si asta? Care e logica ta? Noi vrem un primar corect indiferent de numele pe care il are. Daca vroia ceva corect organiza o licitatie si gata nu erau discutii. Faza cu comanda pot spune ca te inseli. Motivul este altul si anume ca primarul nu a cotizat la baieti sau a cotizat mai putin decat la newscom si a dus la supararea boss-ului de la Iasi care i-a dat doar o castana de atentionare.

Adauga un comentariu