Actualitate

Sefii Iasului, prezenti la un forum al administratiei locale. Peste 1.000 de oameni vor participa la intalnire

Publicat: 03 iul. 2016
1

Timp de doua zile, la Palatul Parlamentului va avea loc o intalnire la care vor participa reprezentanti ai mai multor structuri locale si judetene din intreaga tara. Forumul Administratiei Publice este derulat intre 4 si 5 iulie, de Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Aceasta intalnire a fost organizata pentru a se stabili discutii privind prioritatile celei de-a doua etape a mandatului actualului Guvern în relatia cu administratia publica locala si oportunitatile existente pentru derularea unor proiecte de investitii durabile, la nivel local.

La eveniment sunt asteptati sa participe si membri ai Guvernului, presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, presedintii structurilor asociative ale administratiei publice locale – Uniunea Nationala a Consiliilor Judetene din România, Asociatia Municipiilor din România si Asociatia Comunelor din România, ambasadori, reprezentanti ai mediului academic si ai organizatiilor non-guvernamentale, prefecti, primari ai comunelor, oraselor si municipiilor, presedinti ai consiliilor judetene. Primarul Mihai Chirica si presedintele CJ Iasi Maricel Popa vor participa si ei la acest eveniment.

„Forumul este structurat pe discutii în plen si ateliere de lucru, unde vor fi abordate teme legate de: parteneriatul dintre Guvern si administratia publica locala, strategia de dezvoltare teritoriala a României, dezvoltare economica si strategii nationale în sprijinul autoritatilor locale, finantari prin fonduri europene si de la bugetul de stat pentru dezvoltare locala si regionala, cadastru, amenajarea teritoriului, urbanism si dezvoltare durabila, directii strategice în agricultura si dezvoltare rurala, descentralizare si autonomie locala, codul administrativ si codul de procedura administrativa si trasparenta si managementul functiei publice în administratia publica locala”, au aratat reprezentantii Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Adauga un comentariu