Eveniment-Social

Sefii CET refuza sa coopereze cu anchetatorii

Publicat: 23 aug. 2012
1

@ La Tribunalul Iasi sunt inregistrate peste 700 de dosare care cer insolventa termocentralei si tot atat de multe nemultumiri legate de faptul ca nu sunt puse la dispozitie toate actele necesare pentru a studia falimentul

Organele de control ce analizeaza situatia in care se afla termocentrala ieseana intampina dificultati din cauza administratiei. Conducerea CET-ului, reprezentata prin persoana directorului general Dorin Ivana, refuza sa puna la dispozitia anchetatorilor documentatia necesara pentru a studia felul in care s-a ajuns ca centrala sa adune o datorie impresionanta de aproape 600 milioane de lei, iar 600 de oameni sa fie concediati abuziv fara sa primeasca ajutoarele de concediere prevazute prin lege. Din aceste motive, atat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi, dar si avocatul Madalina Ursachianu, reprezentanta unei bune parti a fostilor angajati, sunt nevoiti sa bata pasul pe loc pana cand se va lua o decizie finala. Desi a fost obligata de catre ITM sa plateasca salariile oamenilor concediati abuziv in luna iunie, iar unele voci din interiorul termocentralei sustin ca exista fonduri pentru achitarea acestor datorii, administratia CET a inchis ochii la adresa trimisa de catre Inspectoratul Teritorial de Munca prin care se cerea plata ajutoarelor de concediere. „Prin actul de control intocmit s-a dispus societatii masura de a plati salariatilor concediati ajutoarele de concediere datorate, pe criterii obiective, in baza unei ordini de prioritati stabilite printr-un regulament, termenul obligatoriu de indeplinire al masurii fiind data de 12.06.2012. Precizam ca neindeplinirea sau indeplinirea partiala de catre SC CET SA Iasi a masurilor dispuse prin actul de control la termenele stabilite, atrage sanctionarea sa… cu sanctiune cuprinsa intre 5.000 si 10.000 lei” specifica Andrei George Albulescu, inspector sef al ITM Iasi, intr-o adresa trimisa catre institutia Prefectului.
La Tribunalul Iasi sunt inregistrate peste 700 de dosare care cer insolventa CET-ului si tot atat de multe nemultumiri legate de faptul ca nu sunt puse la dispozitie toate actele necesare pentru un studiu amanuntit. „Cei din conducere nu au dat toate actele pentru a fi analizate. Noi inca asteptam ca documentele sa ajunga la inspectoratul de munca si la avocat. Din cauza asta se intarzie cu mult o decizie finala. Cei de la ITM au dat un termen celor de la CET, dar ei nu pot face nimic pana nu li se pune la dispozitie documentatia”, a precizat Virgil Iordache, reprezentantul fostilor salariati ai CET Iasi.
Comentarii
  • LA PUSCARIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE,CU ACEST MARE EXCROC ORDINAR IVANA ,CARE SI-A BATUT JOC DE MUNCITORII SAI.IL VREAU LINGA BOMBONEL SA-L MANINCE SI PE EL SOBOLANII CACI NOUA NE-AU MINCAT BANII. IVANA DALE SALARIILE COMPESATORII OAMENILOR CA-CI DEALTFEL NU MAI PRINZI CRACIUNUL? EU UNUL SINT IN STARE SA-TI FAC MORMINTUL PENTRU ACESTI BANI.

  • confiscata averea lui ivana de la fiica in jos ,toate neamurile lui sa ajunga pe drumuri ,tot neamul lui de hot si bandit sa ajunga la puscarie

  • Cat timp va fi nimikita primar,stati voi linistiti si nu va mai aprindeti.Se mai face publica treaba asta asa,k ,sa se vada ca isi fac datoria.

  • Sa dai afara si sa te consideri mai departe, un mare director, este simplu. Este comportamentul unui nenorocit! Dar sa concesionezi unuia si dupa aceia sa-i vinzi yot lui, ca fier vechi instalatiile si piesele, asta depaseste cu adevarat toate asteptarile unei afaceri de succes!

Adauga un comentariu