National

Sefa Serviciului Administrativ al CJ Sibiu, suspendata din functie in urma anchetei DNA

Publicat: 09 aug. 2016
1
Ana Kraus, aflata in arest la domiciliu in urma unei anchete a Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), nu mai lucreaza incepand de astazi la Consiliul Judetean (CJ) Sibiu, fiind suspendata din functia de Sef al Serviciului Administrativ, a afirmat Daniela Cimpean, presedinta Consiliului Judetean.
„Incepand de astazi i-am suspendat raportul de munca doamnei Ana Kraus. Ana Kraus va fi inlocuita de Simona Lazar”, a explicat Daniela Cimpean. Potrivit acesteia, Ana Kraus si-a depus si demisia din Consiliul Judetean, insa CJ Sibiu a luat act de decizia justitiei si a dat-o afara. Conducerea CJ Sibiu a suspendat-o din functie pe Ana Kraus marti, dupa ce Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a respins ca nefondata contestatia formulata de aceasta si a decis ca fosta sefa a Serviciului Administrativ sa ramana in arest la domiciliu.
Purtatorul de cuvant al CA Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat ca „instanta a respins ca nefondata contestatia formulata de Ana Kraus” si a admis contestatia Directiei Nationale Anticoruptie, desfiintand in parte incheierea atacata, respectiv cea data in urma cu o saptamana de catre Tribunalul Alba, numai sub aspectul obligatiilor stabilite in sarcina inculpatei pe durata arestului la domiciliu. Astfel, potrivit lui Cosmin Muntean, CA Alba Iulia a stabilit in sarcina Anei Kraus si obligatia de a nu comunica cu martorii, respectiv suspectii sau inculpatii in cauza. Decizia este definitiva.
Ana Kraus a fost retinuta la inceputul lunii august de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, conflict de interese si fals in inscrisuri sub semnatura privata. Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 2014 – 2016, Ana Kraus a incalcat reglementarile legale privind achizitiile publice cu ocazia achizitiei unor produse de la o societate comerciala. In acelasi dosar sunt urmariti penal, sub control judiciar, Nicolae Marius Cracea, sef al Serviciului Relatii Publice, CIC si Informatica, Valentin Vasilescu, director al Directiei Informatica, Resurse Umane si Relatii Publice, Ioan Stoian, director executiv economic si persoana desemnata sa exercite controlul financiar preventiv propriu in cadrul CJ Sibiu, si Emil Calin Buciuman, administrator al unei societati comerciale.Adauga un comentariu