Eveniment-Social

Sefa Inspectoratului Scolar s-a intalnit cu directorii de scoli si licee din mediul rural. Iata ce le-a transmis acestora – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 06 sept. 2016

@ Prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean Iasi, a avut o intalnire extrem de importanta cu toti directorii de scoli si licee din mediul rural @ Aceasta le-a trasat liniile directoare legate de activitatea administrativa si educationala odata cu inceperea noului an scolar @ La eveniment au luat parte primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica, si presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa

Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi a organizat, ieri, conferinta intitulata „Scoala ieseana – eficienta, calitate, excelenta. Prioritati si strategii de colaborare interinstitutionala pentru anul scolar 2016 – 2017”. Evenimentul i-a reunit pe directorii unitatilor de învatamânt preuniversitar din mediul rural si reprezentanti ai autoritatilor.

„Ne pregatim de deschiderea anului scolar dupa ce, in aceasta perioada de vara, in fiecare unitate de invatamant preuniversitar din mediul rural s-au derulat lucrari de igienizare, reparatii sau de achizitionarea de combustibil. Pe de alta parte, la aceasta intalnire traditionala cu directorii, ne-am gandit sa invitam si primarii sau viceprimarii, anume sa avem prezente autoritatile locale, pentru ca multe lucruri se rezolva in comun. Pe de alta parte, in comunitatile rurale mai sunt multe de facut pentru ca dezvoltarea infrastructurii scolare sa fie egala peste tot. Scoala nu poate rezolva singura toate problemele! Mai departe, am constatat ca este o evolutie din perspectiva obtinerii autorizatiilor sanitare de functionare si aici, daca vorbim de peste 230 de unitati cu personalitate juridica, doar 18 sunt cele care nu au aceste autorizatii, fie pentru ca sunt in constructie anumite corpuri de cladire, fie e problema eterna a apei potabile”, a transmis prof. dr. Camelia Gavrila, sefa ISJ.

Citeste si:  Sefa ISJ, prof. dr. Camelia Gavrila, la intalnire cu directorii de gradinite, scoli si licee din judetul Iasi – FOTO,VIDEO

Astazi, 7 septembrie, începând cu ora 10:00, la Colegiul National Iasi, se va derula o intalnire doar cu directorii din municipiul Iasi. De precizat, ca obiectivele celor doua manifestari isi propun identificarea strategiilor viabile pentru învatamântul preuniversitar iesean, astfel încât anul scolar 2016-2017 sa se desfasoare în conditii de eficienta si calitate, prin asigurarea unui echilibru în gestionarea resurselor umane, materiale si financiare. Opiniile, analizele si sugestiile pe care le vom explora pot contribui la identificarea unor modalitati de colaborare eficiente si la dezvoltarea unor strategii manageriale comune, în sensul cresterii calitatii serviciilor educationale si comunicarii interinstitutionale.

Citeste si:  Dezbateri interesante la cea mai mare intalnire educationala de la Iasi. Iata ce le-a transmis directorilor sefa ISJ – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si:  Schimbari majore la varful ISJ Iasi! Urmeaza mai multi directori de scoli – VIDEO
Comentarii
  • Mai bine ati controla doamna Inspector pe ce se duc banii la unitatile de invatamant (gradinite,scoli generale,licee) , pentru ca nu se poate ca o unitate de invatamant – prin reprezentantul ei – sa spuna ca unitatea nu dispune de absolu nimic si parintii sa cumpere tot ce trebuie pentru desfasurarea actului educational. Unde sunt banii din finantarea pentru fiecare elev ? Se duc pe laptopuri si led-uri, cursuri de perfectionare si alte sindrofii. Pacat ca am ajuns la nivelul asta de degradare morala…..

  • Ggoh groh..
    Iar patachina asta Patrata spne ea din biroul ei cu aer conditionat cum sa faca amaratii la scolile de la tara.
    byly,
    banii se opresc la ea.

  • femeia asta se face ca nu vede si nu aude, stie foarte bine ce se intampla in scolile din Iasi, nu este straina de faptul ca parintii cotizeaza la ”fondul clasei”, protocol, cadouri, etc. sa va fie rusine ”stimata doamna”, rusinea inspectoratului care apara lichelele din invatamant. Aveti si tupeul de a solicita pensii speciale, ce faceti pentru invatamantul iesean? va place doar sa profitati si sa va plimbati pe banii statului si, nu numai, concret nu faceti nimic folositor copiilor. Meritul este doar al COPIILOR SI PARINTILOR.

  • extraodinar … stie madam daca sa facut ceva la scoala din Madarjac? sau in alt sat din judet … stie o pu la, se intalnesc, bat campii si nu se face nimic, tanti e varza o platim fix de aiurea, da pe cine intereseaza ?

Adauga un comentariu