National

Sef nou la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura

Publicat: 27 ian. 2009
1

Valentin Buksz este noul presedinte-director general al Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA), fiind castigatorul concursului de ieri pentru ocuparea postului, la care a fost singurul participant, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Buksz il inlocuieste la conducerea ANPA pe Gheorghe Stefan, care a demisionat in luna decembrie a anului trecut. Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, a declarat saptamana trecuta ca a cerut demisia lui Stefan pentru ca Romania nu a accesat nici un ban din fondurile UE destinate pescuitului, care se ridica la circa 230 milioane Euro pana in 2013. Numele lui Buksz a fost deja vehiculat pentru conducerea agentiei din luna decembrie. Concursul pentru ocuparea postului a fost organizat vineri (proba scrisa) si ieri (interviul).

Valentin Buksz a fost presedintele Companiei Nationale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP) in perioada 2003-2005, plecand de la conducerea companiei dupa ce a fost demis de ministrul Agriculturii de la acea data, Gheorghe Flutur.

Programul Operational pentru Pescuit (POP), instrumentul prin care pot fi accesati banii comunitari, a fost aprobat de Comisia Europeana in decembrie 2007, insa anuntul de depunere a proiectelor nu a fost lansat, din cauza deficientelor privind procedurile ce trebuie elaborate.
Adauga un comentariu