Local

Sediu nou pentru Sectorul Politiei de Frontiera Bivolari

Publicat: 12 dec. 2014
1
Incepand cu luna decembrie 2014, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari beneficiaza de un sediu nou, modern, la standarde europene.
In anul 2013, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera a demarat, in cadrul programelor de investitii, procedurile pentru construirea unui nou sediu al Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari, care sa asigure conditiile optime pentru buna desfasurare a activitatilor specifice.
Dupa respectarea tuturor pasilor prevazuti de legislatie pentru astfel de proiecte – studii de fezabilitate, realizarea proiectarii, procedura de achizitie a lucrarilor de executie, executia efectiva – noul sediu a fost finalizat in cursul lunii noiembrie a acestui an.
Obiectivul urmarit a fost organizarea eficienta a supravegherii si controlului la frontierele externe si aplicarea recomandarilor, standardelor operationale si a celor mai bune practici UE in ceea ce priveste supravegherea si controlul frontierelor.
Din punct de vedere operativ, noul sediu al Sectorului Politiei de Frontiera Bivolari este amplasat in imediata apropierea a Drumului National 24C, ceea ce permite o deplasare operativa a efectivelor in zona de competenta, iar aducerea lui la parametrii tehnici corespunzatori cerintelor actuale a reprezentat o prioritate pentru programele de investitii ale Politiei de Frontiera.
Constructia moderna a acestui sediu corespunde actualei conceptii de sustinere a supravegherii si controlului frontierei, asigura conditii de munca la standarde europene (mobilier modern, echipamente de comunicatii si informatica de ultima generatie) precum si gararea si adapostirea mijloacelor de mobilitate terestra si navala (garaj, spalatorie auto, statie automata de alimentare cu carburant).
Suma alocata acestui proiect a fost in valoare de aproximativ 1.400.000  euro, contractarea realizandu-se pentru suma de 1.324.972 euro fara TVA, proveniti de la fondul pentru frontiere externe (850.000 euro) si bugetul de stat (474.972 euro).
Acest proiect a fost necesar pentru inscrierea in nota de modernitate a spatiilor interioare si crearea unor conditii optime de desfasurare a activitatilor, in conformitate cu obiectivul strategic al managementului integrat al frontierei de stat a Romaniei.Adauga un comentariu