Actualitate

Sedinta extraordinara de CL la primarie. Proiecte majore pentru cultura ieseana

Publicat: 17 aug. 2016
1

Consilierii locali ai municipiului Iasi se vor reuni astazi intr-o sedinta extraordinara pentru a discuta mai multe proiecte de hotarare. Municipalitatea intentioneaza sa acceseze fonduri europene pentru reabilitarea a doua obiective istorice si culturale din oras. Este vorba de Palatul Braunstein si de ansamblul Manastirii Frumoasa, ce urmeaza sa fie depuse la Comisia Europeana pana la finalul lunii. In plus, se va discuta si un alt proiect privind reabilitarea Manastirii Cetatuia, ce va fi inclus in strategia de dezvoltare a orasului pentru urmatorii ani.

„Consilierii vor discuta un proiect de hotarâre privind modificarea elementelor de identificare ale imobilului, proprietate privata a municipiului Iasi, situat in strada Cuza Voda nr. 2- Palatul Braunstein. Pe ordinea de zi va figura un proiect de hotarâre privind aprobarea Documentatiei de Autorizare a Lucrarilor de Interventie, a indicatorilor tehnico – economici, a proiectului si a bugetului aferent proiectului privind consolidarea si refunctionalizare Palatului Braunstein”, au aratat reprezentantii Primariei iesene. Pe ordinea de zi vor intra si doua din cele mai importante ansambluri monahale din municipiu, Cetatuia si Frumoasa, ambele proiecte urmand a fi depuse pentru obtinerea finantarii.

„Consilierii vor mai discuta un proiect de hotarâre privind aprobarea introducerii în portofoliul de proiecte al Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbana 2015 – 2030 Iasi a proiectelor privind consolidarea si refunctionalizarea Palatului Braunstein, reabilitarea si integrarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Cetatuia, dar si reabilitarea si valorificarea potentialului turistic si cultural al ansamblului Manastirii Frumoasa din municipiul Iasi. In calcul vor intra si detaliile privind cheltuielile proiectelor si aprobarea acordului de parteneriat între municipiul Iasi si Manastirea Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Frumoasa Iasi”, au mai mentionat cei de la Primarie.
Adauga un comentariu