National

Sedinta de urgenta. In aceasta seara se decide soarta USL

Publicat: 16 feb. 2014
1
Surse apropiate Partidului National Liberal (PNL) au declarat ca in aceasta seara conducerea formatiunii politice se va reuni intr-o sedinta de urgenta in care se va discuta despre soarta Uniunii Social-Liberale. In aceasta saptamana au existat tensiuni in cadrul coalitiei de la putere, iscate de propunerile de restructurare a guvernului. Miza reala a acestor tensiuni o reprezinta desemnarea si sustinerea unui candidat unic al Uniunii Social Democrate la alegerile prezidentiale care vor avea loc la finalul acestui an. In mod public, USL sustinea pana acum candidatura presedintelui PNL, Crin Antonescu.
Liderii PNL se reunesc intr-o sedinta informala, pentru a discuta pe tema mandatului de negociere intr-o noua reuniune a USL, care ar putea avea loc luni, dar si legat de strategia parlamentara a liberalilor pentru saptamana care incepe. Liderii de filiale ai PNL, vicepresedintii partidului si liderii grupurilor parlamentare au fost convocati duminica seara, de la ora 18:00, pentru o reuniune neoficiala cu presedintele PNL, Crin Antonescu, prim-vicepresedintele PNL, Klaus Iohannis, si secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, au precizat sursele citate. Sedinta are in vedere o analiza a mandatului de negociere pentru o noua reuniune a USL, luni dimineata, in care sa se discute propunerile liberalilor pentru cele patru portofolii din Guvern. De asemenea, liderii PNL ar urma sa stabileasca strategia parlamentara in cazul in care premierul Victor Ponta isi mentine solicitarea pentru infiintarea unui post de vicepremier alocat Partidului Conservator, iar blocajul din USL va continua.
Liderul PNL Crin Antonescu a spus vineri ca interpreteaza „optimist” declaratia premierului potrivit careia a ales ca guvernarea sa continue in formula USL si intelege din spusele lui Victor Ponta ca renunta la conditia vicepremierului PC, nemaifiind atunci niciun motiv sa nu se mearga mai departe de luni. El a mentionat totodata ca nu a avut nicio discutie zilele acestea nici cu Victor Ponta, nici cu alti „fruntasi” PSD si ca, din cate stie, nici alti colegi ai sai nu au fost contactati de social-democrati.
„Eu consider ca nu exista nicun motiv temeinic, serios pentru ca alianta sa nu continue si, in al doilea rand, ca in ceea ce ma priveste si in ceea ce priveste PNL suntem cat se poate de dispusi la acest lucru”, a mai spus Antonescu, solicitat sa precizeze cum evalueaza actuala situatie din USL. Crin Antonescu a aratat totodata, chestionat in legatura cu vicepremierul PC, ca din punctul sau de vedere aceasta chestiune este „foarte clara”.
„Nu a existat si nu va exista. Pastram toate raporturile de reprezentare in acest Guvern asa cum au functionat ele de la inceput si pana acum si mergem mai departe. Inteleg din declaratia domnului Ponta ca renunta la o asemenea conditie, asa o citesc eu, optimist, si atunci evident ca nu avem niciun fel de motiv sa nu mergem mai departe de luni, cu o noua formula guvernamentala, in sensul a cativa oameni noi, dar pe aceleasi temeiuri pe care am construit si pe care au functionat alianta si guvernul”, a mai spus Antonescu. Liderul PNL a mai spus ca o intalnire cu PSD ar putea avea loc, din punctul sau de vedere, oricand ar fi solicitata.
„Cred ca luni dimineata cel mai tarziu ar trebui ca ea sa aiba loc, ca sa putem luni deja sa solicitam convocarea Camerelor in sedinta comuna. Pe de alta parte, nici n-ar mai fi nevoie de vreo discutie, pana la urma n-ar fi nevoie decat ca lucrurile pe care ne-am inteles, care sunt in comun agreate, cu exceptia acestei inventii cu vicepremier Daniel Constantin, sa vina in Parlament si atunci e foarte simplu, nici nu mai e nevoie de o discutie. Dar probabil ca o astfel de discutie se va face”, a mentionat Antonescu.
Presedintele PSD, premierul Victor Ponta a raspuns solicitarii liderului PNL, Crin Antonescu, de a alege intre PNL si USD, spunand ca raspunde acestei cereri alegand ca guvernarea sa continue pana in 2016, inclusiv, in formula USL si refuzand sa raspunda altor intrebari pe aceasta tema. 
„Am ales ! Am ales ca, in 2014-2016, sa pastram formula de succes USL. Cred ca cea mai buna formula de guvernare este USL”, a spus Ponta, fara sa raspunda la alte intrebari pe aceasta tema in pofida insistentelor presei. El nu a dorit nici sa precizeze daca postul de presedinte al Senatului apartine, de fapt, PNL sau PC, conform protocolului de functionare a USL. De asemenea, premierul Victor Ponta a declarat, in cursul serii de vineri, ca doar Uniunea Social Liberala poate oferi stabilitate politica si guvernamentala in anii 2014, 2015, 2016, stabilitate necesara pentru ca rezultatele economice bune din 2013 sa fie obtinute si in viitor, potrivit realitatea.net.Comentarii
  • CFR Călători este una dintre companiile de stat cu cele mai mari pierderi.
    În 2013, acestea au fost de 400 de milioane de lei.
    Compania are 13.880 de angajaţi.
    Cum se explica faptul ca Dorobantu Valentin, mai este in functie si este platit cu 9000 de euro lunar de Ministrul Transporturilor , Ramona Manescu pentru o asemenea contraperformanta iar Consiliul de Administratie este bine merci ?
    Un lucru s-a facut la CFR Calatori, au fost luate toate drepturile salariatilor , mai aveti sa le luati aerul si uite doar asa vin economiile la societate in 2014.

Adauga un comentariu