Eveniment-Social

Sedinta de plen cu scantei la Palatul Roznovanu

Publicat: 26 feb. 2015
1

@ Liberalii au amenintat ca nu mai aproba Planuri Urbanistice Zonale pana nu se scoate noul PUG @ Primaria a mai aprobat si un proiect european de 20 de milioane de lei

Alesii locali s-au intalnit ieri pentru o sedinta extraordinara care a avut in jur de 40 de proiecte pe ordinea de zi. Chiar daca proiectele urbanistice a caror aprobare era pusa in discutie nu se anuntau subiect de polemica, acestea au fost foarte dezbatute. Liberalii prin consilierul Marius Danga au atras atentia celor din primarie ca Planul Urbanistic General e deja expirat ba chiar iesit din perioada de prelungire a valabilitatii, astfel incat proiectele de PUZ care modifica un PUG expirat ar putea fi lovite de nulitate juridica.

„PUG-ul e expirat din 2009 si putea fi prelungit pe 5 ani. Valabilitatea i-a expirat deja. Cei de la primarie spun ca ar fi valabil pana la finele anului, dar legea spune ca prelungirea e valabila dar nu mai departe de finele lui 2015, facand insa referire la cei care au aprobat prelungiri din 2009 pana in prezent. De asta am decis sa ma si abtin de la vot”, a declarat Marius Danga. Primarul Gheorghe Nichita le-a atras atentia liberalilor ca prin abtinerea de la vot ar bloca proiecte ale afaceristilor din Iasi.

S-a aprobat pasarela aeriana de la UPU Spiridon

Centrele destinate mamelor abuzate au prins anul acesta o finantare de 8 miliarde, alocarea facuta catre Centrul de Servicii pentru Mama si Copil fiind de 4,5 miliarde de lei, iar catre Centrul Rezidential de Mame si Copii in Dificultate fiind de 3,5 miliarde de lei vechi. Printre altele, alesii au aprobat si ultimele valori ale proiectelor „Modernizarea retelei de linii de tramvai în polul de crestere”, respectiv „Consolidare si restaurare imobil în vederea înfiintarii Muzeului Municipal”. Unul din cele mai importante proiecte puse in discutie a fost cel care priveste amenajarea unui pasaj aerian la Spitalul Sfantul Spiridon. Realizarea lui a fost aprobata si ar urma sa coste circa 0,3 milioane de lei.
Adauga un comentariu