Eveniment-Social

Sedinta cu surprize la Consiliul Judetean! Cati consilieri mai raman in Opozitie

Publicat: 24 sept. 2014
1

@ Saptamana viitoare va avea loc o prima sedinta de Consiliu Judetean dupa intrarea in vigoare a ordonantei privind migratia politica @ Deja o parte a alesilor judeteni au schimbat taberele politice, situatia fiind extrem de tensionata in acest moment

Plenul Consiliului Judetean Iasi se va reuni saptamana viitoare intr-o noua sedinta ordinara a institutiei. Pe ordinea de zi vor fi mai multe puncte de discutii, printre care o serie de rectificari bugetare, dar si aprobarea unor organigrame de functii la institutiile subordonate Consiliului Judetean. Cel mai important este faptul ca aceasta sedinta de plen se anunta una cu scantei, asta si pentru ca o parte a consilierilor judeteni au trecut cu arme si bagaje in tabere diferite, iar raportul de forte dintre putere si opozitie s-a modificat si mai mult in favoarea grupului PSD-PPDD-PLR. In schimb, alesii PNL- PDL ajung sa fie din ce in ce mai putini, spre disperarea liberalului Cristian Adomnitei, presedintele institutiei.

Citeste si: Scandal la CJ! Adomnitei a vrut sa cumpere primarii in prag de campanie

La nivelul Consiliului Judetean Iasi o parte a alesilor au ajuns de la PDL la PSD. Este vorba de Radu Ursanu, care a trecut deja la PSD, in timp ce Vasile Toma si Dorel Lebada isi pregatesc si ei plecarea din PDL. Acestia nu au spus insa public ca si colegul lor ca pleaca la PSD, insa au fost trecuti pe linie moarta de conducerea organizatiei democrat-liberale. Surse din mediul politic afirma ca pana saptamana viitoare vor mai fi si alte permutari la nivelul autoritatii judetene. Pana la acel moment, consilierii vor mai analiza si alte proiecte ce ar putea provoca unele dispute in plen.

Consilierii judeteni vor discuta un proiect privind aprobarea organigramei, statului de functii si a regulamentului de organizare si functionare pentru Aeroportul Iasi, dar si un alt proiect de hotarâre privind aprobarea organigramei si a statului de functii ale Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi„, au precizat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi. De altfel, cele doua proiecte de hotarare vor starni si scandal, asta pentru ca majoritatea din consiliu nu va fi nici de aceasta data de acord cu aprobarea organigramelor la cele doua institutii subordonate autoritatii judetene.
Adauga un comentariu