Actualitate

Sedinta cu scantei anuntata pentru azi la Palatul Roznovanu

Publicat: 30 iul. 2014
1

@ Replantarea teilor, precum si receptionarea Centrului Tehnologic Regional, odata cu avizarea inchirierii acestuia, sunt principalele proiecte din mapa consilierilor

Consilierii locali se intrunesc astazi in sedinta ordinara de plen a lunii iulie, pe ordinea de zi sunt aproximativ 40 de proiecte. Sedinta se anunta una cu scantei, urmand a se discuta despre posibilitatea replantarii teilor pe zona centrala. Grupul de initiativa „Iasul iubeste teii” le-a cerut alesilor locali sa se pronunte pro sau contra acestui proiect, asumat initial de liberali. Pe langa subiectul teilor, in cadrul sedintei se va mai discuta si despre preluarea de catre municipalitate a proiectului Bazinului Olimpic de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi”, pentru ca investitia inceputa acum doua decenii sa faca obiectul unei solicitari de finantare cu bani de la Uniunea Europeana.

Consilierii locali vor mai analiza si un proiect de hotarare privind aprobarea transmiterii fara plata catre Colegiul Tehnic de  Electronica si Telecomunicatii „Gheorghe Mârzescu” Iasi, a unui autoturism scos din uz, pentru a fi utilizat de elevi ca material didactic. „Aprobarea a trei repartitii de locuinte ANL si aprobarea solicitarilor locative propuse de Comisia sociala se vor afla, de asemenea, in atentia alesilor locali”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii iesene.

In cadrul sedintei de plen se va completa si inventarul domeniului privat al Municipiului Iasi cu bunurile imobile finalizate prin implementarea proiectului “Construire Centrul Tehnologic Regional in Municipiul Iasi”, precum si aprobarea inchirierii prin licitatie publica a spatiilor ce alcatuiesc Centrul Tehnologic Regional.

Ordinea de zi este completata cu o serie de Planuri Urbanistice Zonale, a caror avizare finala depinde de decizia plenului. Firma Transmixt, la care actionari sunt Nicolae Niculescu, fostul rector de la Universitatea Petre Andrei, si ginerele acestuia, Ilie Foia, a solicitat avizarea unui PUZ întocmit in vederea construirii unui McDrive in zona Pacurari, pe un teren proprietate privata.
Comentarii
Adauga un comentariu