National

Sedinta CSAT. Hartile pentru localizarea avionului prabusit INUTILE – FOTO

Publicat: 02 feb. 2014
Doua harti de localizare a apelurilor telefonice efectuate de medicul Radu Zamfir, dupa accidentul aviatic din Apuseni, vor fi analizate astazi in sedinta CSAT. Ambele localizari au fost intocmite de catre STS, pe baza informatiilor primite de la operatorii de telefonie mobila. Niciuna, insa, nu a fost suficient de exacta pentru ca supravietuitorii accidentului sa fie gasiti la timp. Premierul Victor Ponta si-a anuntat prezenta la sedinta, aici participand si ministrul Transporturilor, Ramona Manescu. 

Citeste si Sedinta CSAT dupa ACCIDENTUL AVIATIC din Apuseni
 

Dupa producerea accidentului aviatic, medicul supravietuitor Radu Zamfir a apelat numarul unic de urgenta 112 folosind doua numere de telefon, fiecare abonat la cate o companie de telefonie mobila. Pe baza celor doua numere de telefon, STS a intocmit o harta de localizare pentru fiecare. 
In prima harta publicata de Romania libera se vede cum din locul in care a fost localizat semnalul cel mai puternic s-a conturat o arie de acoperire. Locul epavei, insa, se afla la aproape 1 km de marginea zonei de acoperire. In cazul celui de-al doilea operator de telefonie mobila, lucrurile stau si mai rau – locul epavei este la aproape 10 km de aria de acoperire.
Citeste si DATE-CHEIE, scoase din raport in cazul avionului prabusit in muntii apuseni

CSAT trebuie sa verifice, astazi, cele doua harti si sa stabileasca daca lipsa de acuratete este cauzata de limitele tehnice ale operatorilor de telefonie mobila, asa cum sustine STS, sau daca acea dificultate de localizare a fost cauzata de procedurile STS, asa cum sustine premierul Victor Ponta, potrivit realitatea.net.
Adauga un comentariu