International

Sediile Uniunii Europene au devenit tinte ale teroristilor

Publicat: 21 mai 2008
1

• O cladire a Uniunii Europene si un hotel din Bruxelles se numarau printre tintele unei retele teroriste, a carei anihilare a fost anuntata lunea trecuta de autoritatile marocane

O cladire a Uniunii Europene si un hotel din Bruxelles se numarau printre tintele unei retele teroriste, a carei anihilare a fost anuntata luni de autoritatile marocane, potrivit postului belgian de radio VRT, citat de France Press si Mediafax. „Capriciul Zeilor, denumirea unei cladiri a Parlamentului European din Bruxelles, precum si un hotel al lantului Sheraton ar fi fost vizate”, a anuntat postul public de radio, fara a cita surse. Parchetul federal belgian, care centralizeaza dosarele de terorism in Belgia, nu a putut fi contactat pentru a comenta informatiile transmise de postul VRT.

Agentia de presa din Maroc, Map, anuntase anterior ca politia marocana a anihilat o retea formata din 11 persoane care planuiau acte de terorism in Maroc si Belgia, fara a oferi alte informatii referitoare la potentiale tinte. Potrivit unei purtatoare de cuvant a Parchetului federal belgian, autoritatile marocane nu au informat Belgia in legatura cu operatiunea lor inainte ca informatia sa fie difuzata de presa. „Nu eram la curent. Nu stim deloc despre ce poate fi vorba”, a declarat purtatoarea de cuvant. Cele 11 persoane, printre care si un marocan stabilit in Belgia, au fost arestate in orasele Fes (in centru) si Nador (nord), din Maroc, potrivit Map. Identitatile lor nu au fost date publicitatii. Incepand cu 2001, mai multe filiere de recrutare si trimitere de voluntari in Irak si Afhanistan, active pe teritoriu belgian, au fost anihilate, iar membrii lor trimisi in judecata, insa Belgia nu a reprezentat tinta unor atentate precum cele de la Londra sau New York. Prezenta, in Belgia, a unor institutii internationale precum NATO sau Uniunea Europeana au transformat aceasta tara intr-o potentiala tinta a atentatelor, apreciaza expertii in terorism.
Adauga un comentariu