Magazin

Secretul MONA LISEI a fost descoperit

Publicat: 06 aug. 2012
1

Arheologii sunt convinsi ca au descoperit secretul din spatele celei mai faimoase picturi, Mona Lisa. O echipa de cercetatori a gasit in cadrul unei manastiri din Florenta scheletul, ce a apartinut Lisei Gherardini, modelul care a pozat pentru misterioasa capodopera a lui Leonardo da Vinci.

Lisa Gheradini a fost sotia unui bogat comerciant de matase, pe numele Francesco del Giocondo. Mona Lisa este cunoscuta in Italia ca La Gioconda, scrie oddstuffmagazine.com.

Istoricii moderni sunt de parere ca doamna pictata Mona Lisa a fost Lisa del Giocondo, care a devenit calugarita dupa moartea sotului ei. Aceasta a murit pe 15 iulie 1542, la varsta de 63 de ani.

O echipa de arheologi a inceput, anul trecut, sapaturile la manastirea Sfanta Ursula.

Craniul a fost gasit la aproximativ un metru si jumatate adancime, alaturi de fragmente din oasele ei si coloana vertebrala. Planurile de a continua sapaturile au fost abandonate, insa au fost reluate luna trecuta, iar de curand ei au gasit un schelet uman.

Oasele vor fi suspuse unor analize amanuntite pentru a se stabili daca se potrivesc cu craniul descoperit anul trecut.

Imediat dupa ce vor fi verificate scheletul si craniul ce apartin modelului, se va face reconstructia faciala apoi se va compara cu pictura lui da Vinci, veche de 500 de ani si probabil se va dezlega si misterul zambetului Mona Lisei.

Pictura Mona Lisa apartine guvernului francez, fiind cea mai faimoasa pictura din lume.

Da Vinci a inceput pictura in 1503 sau 1504 si a terminat-o in 1519.

Sursa: realitatea.net
Comentarii
Adauga un comentariu