Actualitate

Secretul decaderii unui medic faimos in toata tara! Blestemul unui incest care a socat lumea buna a Iasului!

Publicat: 27 mai 2014
1

@ Un blestem in care n-a crezut niciodata l-a transformat acum intr-un personaj de nerecunoscut @ In fata acestui om toata lumea facea plecaciuni si il respecta cu adevarat @ Desi locuieste in continuare intr-o zona de top, nimeni n-a crezut ca va ajunge sa cerseasca mila si sa fie pus intr-o asemenea ipostaza @ Timp de sase ani de zile judecatorii n-au reusit sa-i imparta averea @ Profesorul Florin Topoliceanu traieste izolat intr-o casa mizerabila din Copou si din 2011 este foarte bucuros ca a descoperit facebook-ul @ Pentru ca nu mai are bani, a facut o cerere de ajutor public judiciar la Tribunalul Iasi @ Nu vrea sa-i dea niciun leu fostei sotii

In urma cu cativa ani, era unul dintre cei mai cunoscuti medici si profesori universitari din Romania. Avea bani, avea o familie de invidiat si cam tot ce-si putea dori un om de la viata. Toate indiciile aratau ca ar putea avea o batranete linistita, fara prea mari batai ce cap. Este vorba de profesorul Florin Topoliceanu, fostul prodecan al Facultatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi, fost decan al Facultatii de Bioinginerie, deschizator de drumuri pentru generatii intregi de studenti. Inca din 1960 a devenit presedintele Societatii Romane de Bioinginerie si a fost membru in mai multe institutii si asociatii internationale din domeniul medicinei. Numai ca, atunci cand s-a aflat in prag de pensionare, au inceput sa apara adevaruri dureroase despre tot ce se ascundea in spatele imaginii publice. O imagine care parea de luat drept exemplu… Primul scandal de amploare a fost cel in care a fost cercetat pentru ca si-ar fi abuzat sexual fiica. Au iesit la suprafata detalii incredibile despre viata de familie a profesorului Florin Topoliceanu. Din cauza acuzatiilor privind incestul, sotia sa l-a parasit. A bagat divort si a cerut impartirea bunurilor. Tot scandalul a inceput in anul 2006 si este departe de a se termina. Divortul a fost finalizat in cele din urma, insa acum se judeca partajarea bunurilor. Procesul privind partajarea bunurilor a fost deschis la Judecatoria Iasi inca din anul 2008. Acum, se afla in faza de Apel pe masa judecatorilor de la Tribunal pentru ca nici unul dintre fostii soti Topoliceanu n-a fost multumit de modul in care prima instanta le-a impartit bunurile. A avut un nou termen in urma cu cateva zile, dar este departe de a se termina. Este cel mai vechi dosar de partaj aflat pe rolul instantelor de judecata din Iasi.

Miza procesului de partaj

Miza proceselor dintre Maria Ambarus si Florin Topoliceanu este destul de mare. In procesul de partaj trebuie sa fie impartite o casa de sapte camere situata pe strada Sarariei, un teren de 1.850 mp din jurul casei, o casa de vacanta la Agapia si terenul de peste 2.000 mp care o inconjoara. Chiar daca a ajuns burlac la 73 de ani, prof. Florin Topoliceanu vrea cu orice pret ca fosta lui sotie sa nu mai intre niciodata in casa pe care au dobandit-o impreuna. Procesul privind partajul s-a terminat la Judecatoria Iasi pe data de 21.12.2012, dupa patru ani de razboi. Valoarea casei de pe strada Sarariei a fost stabilita prin expertiza la aproape 300.000 de lei, mult mai putin decat sa asteptau cei doi. Vila cu terenul de la Neamt a fost evaluata la 137.000 de lei. Prima instanta a stabilit impartirea bunurilor in felul urmator: Florin Topoliceanu a primit casa din Copou, iar fosta lui sotie a primit terenul si casa de la Agapia. In schimb, Florin Topoliceanu trebuie sa-i mai plateasca reclamantei aproape 100.000 de lei. Numai ca, ambele parti au fost nemultumite de aceasta sentinta si au mers cu procesul la Tribunal. Aici, Maria Ambarus a solicitat efectuarea unei noi expertize care sa stabileasca valoarea proprietatilor. Aceasta expertiza a fost depusa la dosar pe data de 16 aprilie 2014. Numai ca, nici de aceasta data expertiza nu a iesit bine. Dupa o luna de la depunerea raportului se expertiza, instanta a dispus refacerea lui.

Nu are bani sa plateasca taxa de timbru

In prezent, Florin Topoliceanu locuieste singur in Copou, izolat de prieteni si de familie. De o perioada de timp a descoperit facebook-ul si a inceput sa aiba activitate online. Prietenii sustin ca este decazut total. Nici din punct de vedere financiar nu sta mai bine. Toti il stiau de zgarcit, insa nimeni nu s-a asteptat la ultima lui manevra. In procesul de partaj, acesta a sustinut ca nu are venituri sa achite taxa de timbru impusa de instanta de judecata. Desi pare de necrezut, instanta de judecata i-a admis cererea de acordarea a ajutorului public judiciar formulata de Florin Topoliceanu pe data de 21 ianuarie 2014. In urma cu cativa ani, nimeni nu se astepta ca fostul prorector al UMF Iasi sa ajunga la mila statului.

Femeia era in coma cand a fost vanduta jumatate din casa

Povestea casei din Copou nu este una foarte simpla, pentru ca mai este un personaj care a pus ochii pe ea si sustine ca este proprietar. Corneliu Arosoaiei, fostul primar al comunei Darabani, Botosani, a deschis un proces prin care a solicitat ca jumatate din locuinta sa-i fie atribuita lui. El sustine ca aceasta locuinta i-ar fi fost vanduta de sotii Topoliceanu. Numai ca, la data in care a avut loc vanzarea locuintei, Maria Ambarus era in coma la spital. Profesorul Florin Topoliceanu ar fi fost cel care a semnat toate actele, fara a fi insa autentice. Prin acest proces, Arosoaiei cere emiterea unei hotarari care sa tina loc de actul autentic. Potrivit documentelor detinute de reporterii BUNA ZIUA IASI, locuinta familiei Topoliceanu a fost vanduta pe data de 27 septembrie 2002. Actele medicale atesta ca in ziua respectiva Maria Topoliceanu era internata in coma la Spitalul de Urgente din Iasi. La data mentionata a fost incheiata o conventie intre prof. Florin, Maria Topoliceanu si Corneliu Arosoaiei. In respectiva conventie sunt specificate toate datele cadastrale ale locuintei si ale terenului aferent. Suprafata constructiei vandute este de 128 metri patrati. De asemenea, a fost vanduta si suprafata de 500 metri patrati de teren, la pretul de 400 milioane de lei vechi, suma care ar fi fost achitata in ziua semnarii conventiei.
Comentarii
 • Vai, Doamne! Ani de zile , jucand penal relatiile cu autoritatea administrativa si politica ieseana, a avut o decizie de tutela asupra sotiei, obtinuta PRIN FRAUDA SI ABUZ ( academic, stiintific, relational, social si, nu in ultima instanta,penal- in parteneriat cu autoritatile lecale si unii confrati profesionali). Incat, daca s-a folosit de existenta acelei decizii ( platite penal in favoruri universitare facute celor din administratie, din postura de prodecan, decan si, ulterior, prorector al UMF) , si daca nu a fost facuta in timp util (anterior prescrierii ) plangere penala pt concursul de infractiuni de catre sotie, probabil ca va reusi sa-si conserve casa, prin acel „cumparator” de carton, iar sotia si copiii nu se vor alege cu nimic! …

 • Mare stire de rahat. Un om care divorteaza si isi imparte lucrurile cu fosta sotie. Nu sunt nici primii si nici ultimii, zilnic fiind astfel de procese in instanta.
  Aaaa, am uitat, asta e dom’profesor.
  Stire de kkt.

  • Mono, daca tu ai fi fost violata de taica-tau, daca el ti-ar fi abuzat mama ani in sir, daca ar face matrapazlacuri pentru ca mamei tale si copiilor sa nu le revina nimic, nu ti-ar mai parea stire de rahat. Aceasta persoana, ca nu i se poate spune OM, a trait in zadar.

 • ,,A băgat” divorţ. Limbaj de ţăran necioplit, marca BZI.În plus, despre acest Topoliceanu aţi mai scris de vreo şapte ori.

 • Si ca profesor a fost o mare…nulitate, a contabilizat totul in …profit personal.Ideea cu bioingineria, laudabila in esenta, nu a urmarit decat sa creeze un sistem paralel, pseudomedical, care sa genereze contra cost „specialisti” nici in medicina, nici in inginerie, nici in biochimie, dar care, la o adica sa poata lua locul acestora cu ceva proptele exterioare.Un caracter ordinar, sugerat si de fizionomia „draceasca” pe care a avut-o si la tinerete, dar cu pile si relatii!In ceea ce priveste justitia, cunosc un caz mult mai simplu, dar la care partajul a durat 10 ani, fiindca una din parti era in sistem!asta-i Romania, cel putin deocamdata!

 • B o a c n a iar esti idiot… Topoliceanu a fost una din cele mai mari canalii ale Iasului. Las-o jos. A facut o facultate de kkt unde se intra cu 5 si se iese direct in somaj. Nici Dracu’ nu-i interesat de ce mai face jegul asta, asa incit nu te deranja sa ne anunti moartea acestui netrebnic

  • Nu se legalizeaza pentru ca tu,sa nu ai dreptul la replica,după.Asa că,pana vine Guv.Ponta şi ţi-o da raspuns la intrebare ,incearca sa te transformi in peste si fir intins pana in Brazilia.

Adauga un comentariu