Eveniment-Social

Secretele demisiei lui Bodea de la varful PNL. Amanuntele sunt incredibile

Publicat: 02 aug. 2016
1

@ Criza din organizatia judeteana a PNL Iasi atinge noi cote @ Marius Bodea a fugit pe usa din dos a filialei, la cateva saptamani dupa ce a fost pus cu forta sef la judet @ Pentru ca nu a beneficiat de intreg sprijinul partidului, Bodea a preferat sa fuga @ A lasat insa o gaura uriasa in bugetul partidului, pe care nimeni nu o va mai recupera

Caz incredibil la varful organizatiei judetene a PNL Iasi. Zilele trecute, Marius Bodea si-a inaintat demisia din functia de presedinte al organizatiei, la circa trei saptamani de la numirea sa de la nivel central. Oficial, Bodea s-a aratat nemultumit de colaborarea cu garda din vechiul PDL Iasi, cei care de altfel i-au cerut sa faca un pas in spate dupa ce a pierdut lamentabil alegerile locale. Lucrurile sunt insa altele. Surse din partid arata ca lui Bodea nu i-au iesit calculele „strategice”, asa cum spera. Bodea a sperat ca va putea detine controlul in filiala prin intermediul Alinei Gorghiu, copresedinte PNL, si a ajuns sa-si faca de cap cu lista de la Biroul Judetean si cel local. Scopul lui Bodea era acela sa aiba mana libera pentru a-si planta oamenii pe listele de parlamentare de la toamna.

In plus, Bodea trebuia sa acopere si gaura financiara cu care s-a ales PNL Iasi de pe urma ziarelor defaimatoare folosite in campania electorala de la locale. La mijloc ar fi vorba de 100.000 de euro, iar suma trebuia sa fie recuperata in beneficiul filialei, conform surselor din PNL, de la cei pe care ii planta pe listele pentru alegeri. Acum, pentru ca a plecat de la varful partidului, liberalii vor ramane cu acea gaura de 100.000 de euro si nimeni nu va sti cine ii va plati. Practic, Bodea nu a putut sa-si impuna oamenii in functii cheie, astfel incat a decis sa faca un pas in spate, pentru ca nu mai avea cum sa controleze filiala. Si astfel nu mai avea nici de la cine acoperi gaura. Astfel, Bodea a emis o adresa catre sefii BPN, prin care a aratat ca, din moment ce nu s-a aprobat structura BPJ propusa de el, nu mai poate sa conduca partidul. In plus, Bodea nu a respectat paritatea in partid in componenta BPJ.

Pe de o parte erau vechii liberali, pe de alta parte aripa fostului PDL si Forta Civica. Cum in acel BPJ se regaseau cu precadere doar vechii liberali, componenta a fost anulata la nivel central. Si astfel, nici afacerea lui Bodea nu a a mai avut sanse de reusita. Liderii PNL nu au fost de acord cu biroul propus de Bodea, in cadrul caruia se regaseau numai persoane dubioase. Membrii cu state vechi au fost trecuti pe linie moarta, tocmai acei oameni care i-au cerut explicatii pentru esecul de la alegerile locale si care au fost izolati special pentru a nu-i crea probleme.

Bodea l-a avut alaturi pe senatorul Dumitru Oprea, venit din vechiul PDL, dar care s-a aciuat in noul BPJ pentru a fi sigur de postul din Parlament si la toamna. Ulterior insa, beneficiind si de sprijinul deputatului sucevean Ioan Balan, desemnat supervizor al filialei iesene, acesta a ajuns sa ceara din nou sa conduca organizatia. Pe langa Oprea, in carti a aparut si deputatul Costel Alexe, fost copresedinte la judet. Liderii de la centru analizeaza si situatia ca Balan sa fie pus sef si peste Iasi. O decizie finala urmeaza sa fie luata in perioada urmatoare.

Citeste si : EXCLUSIV! Marius Bodea a fost alungat din PNL Iasi. Liberalii vor avea o noua conducere
Comentarii
  • Eu sunt Dobos, ANTON DOBOS, fost mare sef la finante si viitor sef la PNL. Sa vedeti voi atunci cum îmi voi rechema suptordonatele de la fisc sa le mai pedalez…unele îmi duc dorul

  • Danga -langa,Dobos,Bratescu,in general,toti care au compromis acest partid.Pana nu vor face curatenie cu acesti fenechisti si nu liberali asa cum se autointituleaza,acest partid va fi o gloata condusa de acesti nemernici.

Adauga un comentariu