Actualitate

Secrete INCENDIARE! Un caz de viol dinamiteaza o institutie din Iasi. Urmarile sunt devastatoare – FOTO

Publicat: 16 mart. 2015

@ O intamplare socanta petrecuta acum cateva zile si in care sunt implicate persoane publice a iesit la iveala @ O femeie ar fi fost violata sub nasul a zeci de persoane langa o institutie publica, de un angajat apropiat Consiliului Judetean Iasi @ Totul a fost tinut la secret pentru a nu fi afectata imaginea unor persoane sus-puse ce nu si-au facut datoria @ Dezvaluirile martorilor sunt cu adevarat cutremuratoare, iar femeia s-a ascuns de frica urmarilor

Poveste surprinzatoare intr-o localitate de la marginea judetului Iasi. O femeie ar fi fost abuzata sexual de un angajat al unui serviciu subordonat Consiliului Judetean Iasi, iar totul a fost tinut la secret. In noaptea de vineri, 13 martie, o femeie in varsta de 35 ani, internata la Centrul de Recuperare si Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Cozmesti, a fost hartuita de un angajat al Seviciului Public Judetean de Paza si Protectie subordonat CJ Iasi, ce asigura tocmai paza la centru.

Intamplarea este una cu adevarat socanta, femeia fiind internata de ani de zile in acest centru tocmai pentru ca este bolnava mintal si in mod normal ar trebui integrata in societate. Lucrurile au luat insa o intorsatura ciudata, asta pentru ca bolnavii de aici pot fi lasati oricand liberi in sat si cu greu pot fi supravegheati tot timpul. Iar de aici si pana la o agresiune sexuala nu ar fi fost decat un pas. Oana Radeanu este internata in acest centru de 12 ani. Atat ea, cat si ceilalti peste 60 de asistati pot iesi oricand doresc. Aceasta a plecat in sat vineri in jurul orei 18:00 si s-a intors la centru doua ore mai tarziu. Brusc insa ar fi iesit din nou afara si s-a dus glont la postul de paza unde era Vasile Frunza. O parte din camerele video ar fi inregistrat momentul. Oamenii povestesc ca in acea noapte amandoi se aflau sub influenta bauturilor alcoolice si ca paznicul ar fi profitat de ea, desi stia foarte bine ca femeia este o persoana bolnava psihic.

„Doi infirmieri au intrat in postul de paza sa intrebe daca a fost vazuta, si atunci s-a aflat totul. Din ce am inteles ea tot plange si spune ca se teme sa nu ramana gravida”, au mai mentionat persoanele de la centru. Conducerea unitatii sustine ca povestea este cusuta cu ata alba si nimeni nu are de unde sti ce s-a intamplat cu adevarat. Mai ales ca femeia nu a spus imediat ce a patit. „La preluarea turei de catre infirmieri, s-a constatat ca beneficiara era in stare de ebrietate. Ea a plecat din unitate la ora 20:10 fara a avea bilet de voie si s-a intors la ora 24:00. Eu l-am intrebat pe ofiterul de serviciu despre aceasta situatie si mi s-a transmis ca mai multe persoane au cautat pana au dat de ea in apropierea centrului, intr-o anexa aflata langa sediul primariei. Practic, nu s-a intamplat nimic in interiorul centrului. Aflata sub influenta bauturilor alcoolice, ea a refuzat sa intre in centru. Ulterior a fost tinuta sub supraveghere. De altfel se vede si pe camerele video ca nu s-a intamplat nimic. Cand a intrat in sediu la ora 24:00 nu a spus ca a fost abuzata sexual. Totusi, era plina de noroi pe haine si s-a dus la ea in camera. Abia a doua zi dimineata a spus ca s-a intamplat ceva. Oricum, ea ar trebui sa depuna plangere la politie daca a fost ceva”, a aratat directorul centrului de la Cozmesti, Valentin Rotaru. Practic, daca femeia nu depune plangere, paznicul va scapa basma curata. Oana Radeanu nu mai are familie, asta pentru ca mama ei a decedat, iar tatal nu si l-a cunoscut niciodata.

Femeia sta ascunsa de cateva zile

Tocmai pentru ca probabil a fost abuzata sexual, femeia a refuzat sa mai iasa din camera ei de la centru in ultimele zile. Cum inainte aceasta iesea zilnic si lipsea cu orele, de cateva zile Oana Radeanu nu mai vrea sa dea ochii cu nimeni, iar asta alimenteaza zvonurile ca tanara a fost victima perversiunii acestui paznic. Ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, cei implicati in toata aceasta poveste refuza sa mai vorbeasca. Asta in ciuda faptului ca toata lumea de la centru stie ce a fost in noaptea respectiva. „Toata lumea de aici stie povestea, dar noi nu avem voie sa vorbim. Lucrurile astea se afla oricum repede ca atunci a iesit ceva taraboi si nu au mai avut ce sa ascunda”, a spus unul din angajatii centrului. Vasile Frunza, paznicul din acea seara, sustine ca este nevinovat si ca totul a fost o inscenare.

„Este o situatie neutra din punctul meu de vedere. Nu s-a intamplat nimic acolo si nu stiu ce a apucat-o pe femeie. Nu am ce sa comentez pentru ca eu nu am nicio vina. Cred ca am prieteni foarte buni, undeva, care imi fac felul”, s-a aparat Vasile Frunza. Acesta ar trebui sa intre astazi din nou in tura. Si culmea, desi un angajat de-al sau a fost implicat in toata aceasta poveste, seful de la Seviciul Public Judetean de Paza si Protectie nu a luat nicio masura. Ba chiar s-a facut ca nu stie nimic de situatie. Greu de crezut in conditiile in care tot centrul de la Cozmesti a vuit de cele intamplate. „Nu stiu nimic din ceea ce se intampla acolo. Daca s-a intamplat ceva acolo, atunci este destul de grav. Nu cunosc deocamdata situatia de acolo, dar voi verifica”, a mentionat Danut Podea, seful Serviciului de Paza al judetului.
Comentarii
 • Uite asa mai afla lumea ca in jud Iasi mai sunt si asezaminte de genul asta, ca la oarecare cetateni li se mai scoala si poola…
  Bine, individul ar scapa ieftin daca ar fi castrat. Firesc ar fi sa i se faca un transplant cu creierul celei violate.
  Dar, ce facem cu fatucile din liceele de centru ale orasului care fac acte de „cultura” prin toate locurile mobilate cu garduri vii din buricul targului?! Le fooootem si asteptam o analiza „devastatoare” care ne spune ca vecinul, care a privit, are SIDA?
  Adat caldura, matzele scheauna, cainii musca, mustele zboara, fustele se ridica…
  Sictir !!!

 • Podea asta e paralel cu ce se intampla in ograda lui.Niciodata nu a stiut nimic, el afla numai de la presa.E in afara acestui film cu paza.

 • Pai atunci dati-i sa repare niste calculatoare ca la asta s-o pricepe, Depanatorul de calculatoare ajuns director la cj, protejatul lui ado si spala tzolul.

 • Ce Tofanel???….mai lucreaza???ca la munca nu e prezent,figureaza doar pe statele de plata,in rest de dl..Ing Intinde Sarma are alte griji politice…ce pretentii aHi la agentii de paza dar dupa cum obsrev pe geam la sediul institutiei dumnealui se fac adevarate chermeze…

Adauga un comentariu