Eveniment-Social

Secretarul Papei Ioan Paul al II-lea, in vizita la Iasi

Publicat: 20 mai 2011
1

Fostul secretar al Papei Ioan Paul al II-lea, cardinalul Stanislaw Dziwisz, actualul Arhiepiscop Mitropolit de Cracovia, se afla în vizita la Iasi. Cardinalul Stanislaw Dziwisz va ajunge astazi in municipiu si se va întalni cu studentii si preotii de la Institutul Teologic Romano-Catolic. Apoi, de la ora 18.00, alaturi de PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei Romano Catolice de Iasi, si PS Aurel Perca, episcop auxiliar, va oficia o liturghie în limba latina, unde sunt invitati preoti, profesori, seminaristi si credinciosi din parohiile iesene. Oaspetele va avea un mesaj special în cadrul predicii în limba polona.
Maine, de la ora 11.00, va lua parte, împreuna cu PS Petru Gherghel si cu PS Aurel Perca, la slujba de sfintire a noii biserici din Poiana Micului, cu hramul „Fericitul Ioan Paul al II-lea”.
Programul inaltului prelat în Dieceza de Iasi va cuprinde si vizite la sanctuarul catolic de la Cacica si la cateva manastiri din nordul Moldovei. De asemenea, cardinalul Stanislaw Dziwisz se va întalni cu comunitatea polona din Solonetu Nou, iar seara se va îndrepta spre orasul Suceava, pentru ca a doua zi sa plece in Polonia.
Adauga un comentariu