National

Secretarul american al Apararii a sosit in Portul Constanta, fiind asteptat de Dusa cu o umbrela

Publicat: 05 iun. 2014
1

Secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, care a sosit, joi, in Portul Constanta, a fost asteptat cu o umbrela de catre ministrul roman al Apararii, Mircea Dusa, intrucat in zona ploua inca de dimineata, cei doi oficiali urmand sa discute despre situatia din regiune.

Cei doi oficiali au fost intampinati de garda de onoare si, dupa ce au trecut-o in revista, au fost intonate imnurile de stat ale SUA si Romania, transmite corespondentul Mediafax.

Citeste si: Seful Pentagonului vine in Romania

La finalul ceremoniei, cei doi oficiali au urcat la bordul navei de protocol a Statului Major al Fortelor Navale „Muresul”, acelasi vas pe care si fostul presedinte al Romaniei Nicolae Ceausescu gazduia festivitati oficiale.

Ulterior, dupa discutiile de la bordul navei „Muresul”, cei doi oficiali vor vizita si vasul american USS de la Vella Gulf, acostat in Portul Constanta.

Citeste si: Americanii se pregatesc de razboi. „Rusia va face tot ce poate ca sa…”

Potrivit unui comunicat al MApN, discutiile dintre secretarul american al Apararii, Chuck Hagel, si ministrul Mircea Dusa vor viza, intre altele, teme precum dimensiunea militara a Parteneriatului Strategic intre cele doua state, cu accent asupra sprijinului SUA pentru Romania in actualul context din vecinatatea estica, importanta masurilor de reasigurare la nivel aliat, stadiul operationalizarii proiectelor SUA din Romania, precum si teme referitoare la agenda aliata in perspectiva Summit-ului NATO din Tara Galilor.

Citeste si: Ministrul Apararii: Avioane americane F-16 vor veni saptamana viitoare in Romania

Seful Pentagonului, Chuck Hagel, va avea, joi, o intrevedere si cu premierul Victor Ponta, confirmata de catre seful Executivului, care insa a evitat sa dea detalii despre intalnire, spunand doar ca mesajul Guvernului transmis catre oficialul american va fi ca Romania isi indeplineste indatoririle, fiind un aliat serios si important al SUA si un factor de stabilitate in regiune.
Adauga un comentariu