National

SE SCHIMBA LEGEA! VESTE SOC pentru toti cei cu telefon mobil!

Publicat: 22 mart. 2016
1

Senatul a adoptat, marti, un proiect de lege care, potrivit Ministerului Comunicatiilor, poate lasa Bucurestiul fara semnal la mobil. Modificarea legislativa a fost initiata de un deputat PNL.

Amplasarea retelelor de comunicatii electronice va fi interzisa la o distanta mai mica de 500 de metri fata de unitatile de invatamant, sanitare, centrele de plasament si caminele de batrani, a decis, marti, Senatul. Propunerea de modificare a legii a fost initiata de catre deputatul PNL Diana Tusa.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Infomationale (MCSI) a transmis parlamentarilor un punct de vedere in care avertizeaza ca modificarea poate lasa Bucurestiul fara semnal pentru telefonia mobila.

„Acoperirea orasului Bucuresti cu semnal de telefonie mobila ar fi imposibil de realizat, capacitatea si calitatea retelelor de telefonie mobila ar scadea drastic, nivelul semnalului de telefonie mobila va creste semnificativ in proximitatea statiilor de telefonie mobila, puterea de emisie a telefonului va creste, consecinta fiind cresterea ratei de absorbtie specifice”, se arata in punctul de vedere al MCSI, postat pe site-ul Senatului.

Astfel, in timp ce initiatorul proiectului sustine ca modificarea legislativa este necesara pentru a proteja sanatatea locuitorilor, din punctul de vedere al Comunicatiilor reiese ca aplicarea proiectului de lege ar avea efect invers, crescand puterea de emisie la care ar trebui sa functioneze telefoanele si antenele GSM.

O alta consecinta a cresterii puterii de emisie a telefonului ar fi scurtarea duratei de viata a bateriei, o problema importanta pentru utilizatorii de smartphone-uri.
Adauga un comentariu