National

Se schimba cartile de identitate ale masinii. Ce masuri pregateste RAR

Publicat: 09 iul. 2014
1
Modelul cartii de identitate a vehiculului va fi inlocuit cu o varianta imbunatatita, continand mai multe elemente tehnice care lipsesc in prezent, dupa cum a declarat Flaviu Campeanu, director tehnic in cadrul Registrului Auto Roman (RAR), care apreciaza ca forma actuala a documentului este „primitiva”. Noua cartea de identitate a vehiculului va conduce la disparitia a cel putin doua taxe, respectiv de inregistrare nationala pentru dealeri si de anulare a cartii de identitate, a aratat reprezentantul RAR.
„Vom schimba modelul cartii de identitate, sper in acest an. Noul model al cartii de identitate, dupa ce va trece prin furcile caudine ale tuturor ministerelor implicate si se va naste, va cuprinde toate datele de care aveti nevoie, va fi o oglinda a certificatului de omologare european, inclusiv problema cea mai mare pe care o aveti, respectiv tipul suspensiei. De asemenea, va atinge si celalalt subiect sensibil, cu masele si dimensiunile”, a declarat Campeanu. 
Unul dintre neajunsurile documentului in forma actuala este ca nu prezinta norma de poluare in varianta Directivei europene, cu codificarea completa, iar noua varianta si va contine mai multe elemente tehnice care lipsesc in prezent si care incurca soferii la controalele in trafic din strainatate. Cartea de identitate, document obligatoriu in Romania, care a fost adaptat ultima data in 1993, este „primitiv” si nu mai reflecta cerintele tehnice referitoare la vehicul, potrivit mediafax.ro.Adauga un comentariu