Local

Se intoarce Vinerea Neagra! Mii de ieseni au luat cu asalt magazinele!

Publicat: 28 nov. 2014
1

@ Sute de produse se vand si la jumatate de pret in cadrul unui nou val de reduceri @ Centre comerciale importante isi prelungesc programul pentru a putea acoperi cererile clientilor

Dupa ce mai multe firme au lansat promotiile de Black Friday inca din data de 21 noiembrie, in weekendul din 28-30 noiembrie este momentul pentru o noua runda de reduceri substantiale. Chiar daca multe dintre marile magazine au epuizat deja ofertele, exista inca suficienti agenti comerciali care scot la vanzare produse reduse substantial. Conform traditiei originale, americane, ziua de Black Friday este prima zi de vineri ce urmeaza dupa Ziua Recunostintei, de cele mai multe ori aceasta fiind ultima zi de vineri din luna noiembrie. Cum anul acesta sarbatoarea americana a cazut in ziua de joi, 27 noiembrie, Black Friday ar fi trebuit sa fie in ziua urmatoare. Profitand de aceasta confuzie, mai multe magazine iesene au afisat mesaje de genul „Adevaratul Black Friday”.

Batalie pe adevaratul Black Friday

„De fapt reducerile de Black Friday trebuiau sa fie in 28 noiembrie. Unele magazine au furat insa startul sustinand ca ar fi greu sa livreze produsele din cauza zilei de 1 Decembrie care este zi libera. Dupa aceste magazine, in principal online, s-au luat si alte unitati din dorinta de a nu pierde clientii si astfel am ajuns la un dublu Black Friday”, declara reprezentantul unui magazin local. Spre deosebire de primul val al reducerilor, dedicat cu predilectie produselor electronice, electrocasnice sau IT, in a doua etapa a reducerilor de Black Friday se vor scoate la preturi reduse lenjerii de pat, haine, incaltaminte sau produse de uz casnic. Marile hipermarketuri sau centrele comerciale din oras si-au prelungit programul de activitate pana la ore tarzii din noapte pentru a putea face fata fluxului mare de clienti ce doresc sa cumpere un anumit produs sau doar sa evalueze ofertele magazinelor. Daca in data de 21 noiembrie mediul virtual a fost ales cu preponderenta de clientii care doreau un produs la un pret avantajos, in acest weekend este randul magazinelor obisnuite sa atraga clientii. Este insa de asteptat ca interesul iesenilor sa fie inferior celui din urma cu o saptamana, atat din cauze financiare, banii pusi deoparte pentru evenimet fiind deja cheltuiti, cat si in urma epuizarii ofertelor cu reducerile cele mai importante.
Adauga un comentariu