Local

Se ingroapa cablurile si se demonteaza stalpii nefolositi de pe raza orasului

Publicat: 01 iul. 2016
1

Pentru a intra in rand cu normele europene care prevad ca, pana in anul 2020, toate cablurile aeriene de pe raza oraselor sa fie ingropate subteran, autoritatile locale au grabit aceste procedee si au hotarat ca stâlpii nefunctionali sa fie demontati. Astfel, au fost trimise adrese catre operatorul de energie electrica E.ON Moldova, in care s-a specificat ca este necesara demontarea stalpilor care nu sunt folositi de operatori.

Reprezentantii municipalitatii iesene au mai adaugat faptul ca, in situatia in care operatorul pe zona Moldovei nu se va conforma acestor masuri, de demontarea stalpilor nefunctionali se va ocupa firma Primariei Iasi, si anume Servicii Publice SA. Lucrarile de demontare a stalpilor nefunctionali au fost realizate deja in mare parte pe strazile din zona centrala a orasului, acolo unde au fost amenajate canele speciale pentru cablurile de telecomunicatii.

De asemenea, autoritatile locale au precizat ca nu se va mai autoriza nicio extindere, modernizare sau reparatie pentru infrastructura aeriana de cabluri.
Comentarii
Adauga un comentariu