Eveniment-Social

Se cauta sediu nou pentru Biblioteca Gh. Asachi si Filarmonica

Publicat: 24 iun. 2015
1

Autoritatile judetene au anuntat ca se doreste ca Biblioteca Judeteana Gh. Asachi” sa fie mutata in viitor intr-un nou spatiu. In prezent, biblioteca functioneaza intr-un spatiu din centrul orasului in zona Cubului. Consilierii judeteni au ridicat problema spatiului, nemultumiti de faptul ca institutia culturala isi are sediul langa mai multe baruri. Conducerea Consiliului Judetean, autoritatea care gestioneaza situatia institutiei de cultura nu a gasit nici pana in prezent insa un spatiu adecvat in care sa mute Biblioteca. Nici la Filarmonica de Stat „Moldova” situatia nu este roza.

„Situatia de la Biblioteca Judeteana Gheorghe Asachi este una speciala. Acolo se pune problema unui nou spatiu. Cei de acolo trebuie sa aiba un spatiu care sa le asigure titlul de biblioteca. Sunt foarte multi cititori acolo si acest lucru ne bucura nespus. Vom vedea cum putem rezolva aceasta situatie si ce putem face. Si la Filarmonica suntem in cautarea unui spatiu pentru a putea avea propria lor sala de concerte. Propunerea vine din partea directorului ca Cinematograful Victoria sa fie preluat de municipiu, predat judetului, dar deocamdata o lege cu privire la transferul catre municipiile locale este blocata”, au sustinut cei de la CJ Iasi. O situatie asemanatoare este si la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iasi. Imobilul a fost retrocedat, iar sefii judetului sustin ca se cauta un alt spatiu pentru ca activitatea unitatii sa fie mutata si sa se desfasoare in conditii normale.

Liceul Special Vasile Pavelcu are o situatie aparte din punct de vedere al asigurarii conditiilor necesare derularii procesului de invatamant. Cladirea si terenul au fost retrocedate, iar acum incercam sa gasim un alt spatiu corespunzator pentru cei de acolo. Nu am gasit inca o solutie, iar asta ne preocupa cel mai mult. Din pacate in Iasi nu sunt spatii suficiente. Vrem ca la aceasta scoala sa derulam proiecte europene”, au mentionat reprezentantii Consiliului Judetean Iasi.
Comentarii
  • Pai cj sa dea bani sau sa incheie un contract de concesiune cu….viitorul „Moldova Center” in felul asta ar fi si igienic si spatios si in centrul orasului si foarte accesibil.In contrapartida patronului de la moldova centar sa ii scada taxele si impozitele locale si uite asa se rezolva situatia!

Adauga un comentariu