Local

Se amenajeaza noi statii pentru taximetristi in Iasi

Publicat: 09 mart. 2016
1

In urma reclamatiilor venite din partea taximetristilor, in ceea ce priveste relatiile pe care le au cu autoritatile locale, reprezentantii municipalitatii au anuntat ca se vor amenaja noi locuri speciale. Nemultumirile taximetristilor au venit in urma numeroaselor sanctiuni venite din partea Politiei Locale Iasi aplicate acestora, atat in ceea ce priveste stationarile si opririle haotice sau nereguli ce tin de transportul in regim de taxi. Astfel, dupa discutiile purtate intre partile implicate, s-a trecut la identificarea unor zone ce pot fi amenajate ca statii de asteptare pentru taximetre.

Totodata, taximetristii reclama si controalele excesive ale Politiei Rutiere si Politiei Locale, finalizate cu amenzi, si au solicitat suplimentarea locurilor, în special pe Soseaua Nicolina. Totodata, se are in vedere si amenajarea de statii de preasteptare, în special în zona centrala a orasului, dar si permisiunea de a stationa în alveolele destinate mijloacelor de transport în comun dupa ora 22:00.

„De asemenea, au fost analizate posibilitatea amenajarii de locuri suplimentare de stationare în zona centrala, introducerea unor automate pentru comanda taxi în zona centrala (cu buton pentru fiecare dispecerat) si implementarea unei conduite vestimentare decente pentru taximetristi”, au precizat reprezentantii municipalitatii iesene.

O prima masura este crearea de locuri de asteptare pe soseaua Nicolina, care vor fi amenajate pentru a nu bloca intersectiile sau mijloacele de transport.  Pe de alta parte, autoritatile locale au anuntat ca, în week-end, parcarea Primariei Iasi va fi deschisa. Aceasta va fi deschisa vineri, de la ora 18:00 la 22:00, iar sâmbata si duminica, de la ora 8:00 pâna la 22:00.

 
Adauga un comentariu