National

SCOLILE SE INCHID, luni si marti, din cauza viscolului si a zapezii. Vezi unde

Publicat: 26 ian. 2014
1

Cursurile vor fi suspendate, luni si marti, in Bucuresti si judetul Braila din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile.

„Avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor unitatilor de invatamant preuniversitar (prescolar, gimnazial si liceal) din Municipiul Bucuresti pentru datele de luni, 27 ianuarie 2014 si marti, 28 ianuarie 2014. Aceasta decizie a fost luata la recomandarea Institutiei Prefectului si Primariei Capitalei si cu informarea Ministerului Educatiei. Reluarea cursurilor in Municipiul Bucuresti va fi anuntata din timp”, a precizat Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

Toate unitatile de invatamant din judetul Braila, cu exceptia scolilor si gradinitelor din municipiul resedinta de judet, vor ramane inchise luni si marti, din cauza viscolului si a zapezii.

„În municipiul Braila se va invata deoarece domnul primar Simionescu ne-a asigurat ca pana luni dimineata strazile se vor curata si nu vor fi probleme cu circulatia. In prezent, in oras se poate circula, dar se ajunge mai greu, banuiesc, sper ca pana maine – n.r. luni – sa se schimbe situatia, iar elevii sa ajunga la scoala”, a declarat, duminica, inspectorul general al ISJ Braila Iulian Danielescu, potrivit Mediafax.

Citeste si: Viscolul face o noua victima: Barbat gasit mort pe camp

Absenteismul va fi mai ridicat, luni si marti, in scolile din municipiul Braila, avand in vedere ca multe sosele sut inchise din cauza viscolului iar navetistii nu vor putea ajunge la cursuri.

O decizie in ceea ce priveste celelalte zile ale saptamanii, cate raman pana la vacanta intersemestriala, se va lua ulterior, dupa analizarea situatiei din teren.

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat restrangerea numarului de judete care se afla sub cod portocaliu de ninsori si viscol. De asemenea, in perioada 25 ianuarie, ora 19:00 – 26 ianuarie, ora 22.00, 14 judete se vor afla sub o avertizare cod galben de viscol.

Citeste si: SITUATIE DRAMATICA, dupa CODUL PORTOCALIU. Ambulantele incearca sa ajunga la bolnavi, dar nu pot
Adauga un comentariu