National

Scolile de soferi primesc o lovitura dura. Ministerul Transporturilor acuzat de „INTERESE ASCUNSE”

Publicat: 17 feb. 2014
1
Ordinul privind reglementarea activitatii de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere a fost publicat, recent, in Monitorul Oficial. Potrivit acestuia, scolile de soferi nu vor mai putea fi infiintate de persoane fizice autorizate (instructorii auto independenti), intreprinderi familiare sau intreprinderi individuale.

Citeste si Instructorii auto, obligati sa munceasca ilegal

Altfel spus, incepand din 12 februarie, scolile de soferi vor putea fi organizate ca societati comerciale sau in cadrul regiilor autonome. Actul normativ publicat recent in Monitorul Oficial ii nemultumeste pe instructorii auto. Ministerul Transporturilor a transmis noile reguli in conditiile in care reglementarile privind activitatea scolilor de soferi si a instructorilor auto au fost suspendate in baza unei hotarari judecatoresti, astfel ca nu exista un document care sa reglementeze acest domeniu.

„Vrem sa contestam prevederile, pentru ca pe unele dintre ele instanta deja le-a anulat. Ei inca se incapataneaza sa le reintroduca. De exemplu, daca sunteti instructor in devenire, trebuie ca la cazierul auto sa nu fi avut permisul suspendat pentru consum de alcool in ultimele sase luni. Insa daca doriti sa va faceti instructor independent, trebuie sa nu fi avut permisul suspendat din orice motive pe ultimii trei ani. Pai nu inteleg, ce e cu discriminarea aceasta intre instructori? Sau daca vreti sa va deschideti scoala si sunteti persoana desemnata, nu va cere absolut nicio conditie. In schimb, totul e impotriva persoanelor fizice autorizate, adica a instructorilor auto independenti”, a precizat Petrica Bordeianu, presedintele Federatiei Nationale a Formatorilor Auto din Romania (FNFA). Acesta spune ca Ministerul Transporturilor are interese ascunse si doreste sa-i elimine pe instructorii auto independenti de pe piata, acestia fiind cei mai profesionisti.

Citeste si Vesti proaste pentru toti soferii: Cresc AMENZILE RUTIERE

„Cei mai profesionisti de pe piata la acest moment sunt PFA-urile, care se afla in competitie cu angajatii lor si acestia din urma pierd teren. Pai mi se pare si normal, cand te duci sa faci scoala, te duci sa o faci cu instructor bun, nu te intereseaza scoala, ci instructorul”, a mai spus Petrica Bordeianu, potrivit romaniatv.net.Comentarii
  • Poate se mai curata breasla asta de toti ciumetii si nepriceputii care fac pe-a instructorii auto !

    Poate afla si instructorul de la Viovas..ala care conduce un auto albastru cu nr..VIV..cum se face incadrarea pentru virajul la stanga, din Podul de Piatra spre Podu Ros..ca nu stie !!

    Nu de pe banda tramvaiului, care culmea era in fata lui..si NU, nu trebuie sa-l claxoneze ca turbatul pe cel care a circulat in dreapta lui si a ajuns primul in intersectie !!

    Puneti mana pe carte, tovarasi !

  • daca iau sala si pic traseul o iau de la capat ?? iar dau sala iar pic la traseu si iar de la capat cu sala?? nu mi se pare normal ca odata un examen promovat sa trebuiasca sa il dau din nou…alti bani cheltuiti si uite asa intr-un an de zile dau ptr soferie de 3 ori si expira dosarul.

Adauga un comentariu