National

Scoli de corectie pentru elevii „certati cu etica”?

Publicat: 30 ian. 2013
1

Sefii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) i-au propus ministrului Educatiei infiintarea unor scoli de corectie pentru elevii „certati cu etica”.

Adica, acolo ar urma sa ajunga elevii cu un comportament agresiv. Motivul invocat de Hancescu este faptul ca elevii nu se mai tem de scaderea notei la purtare.

Culmea, acesta a aruncat problema rezolvarii violentei in scoli in ograda Guvernului, care in conceptia sa ar trebui „sa ia in calcul reinfiintarea scolilor de reeducare, pentru ca acestor copii care sunt certati cu etica nici parintii nu au ce sa le faca. Cred ca multi dintre ei vor fi clientii puscariilor”.

Ceea ce nu stie marele lider de sindicat, care isi ia solda lunara din cotizatia profesorilor amarati, este faptul ca corectia comportamentului a oricarui elev trebuie facuta de psihologii angajatii de Ministerul Educatiei in scoli, si nu in centre de corectie unde isi ispasesc pedeapsa oamenii certati cu legea.

Totodata, a spus ca nu este singurul reprezentant al invatamantului romanesc care sustine aceasta idee.

„Aceasta idee a fost sustinuta si de Liviu Marian Pop, cand era ministrul Educatiei. Nu a discutat-o in plen.”

In schimb, senatorul Liviu Pop a balbait-o. Initial a fost de acord cu fostul sau coleg de sindicat, insa dupa cateva minute s-a razgandit, spunand ca nu este de acord cu infiintarea scolilor de corectie.

Presedintele executiv al Organizatiei Salvati Copiii, Gabriela Alexandrescu, a declarat ca violenta la adresa copilului naste violenta, chiar si atunci cand unii considera ca ar fi vorba despre o metoda educativa.

„Solutia pentru scaderea violentei in scoli si a violentei in general la adresa copiilor este schimbarea radicala a modelului de educatie. Orice abordare bazata pe coercitie, pedeapsa, violenta nu va da rezultate pe termen mediu si lung, ci doar va genera noi forme de violenta si de agresivitate.

Problemele care se intampla in scolile romanesti sunt rezultatul unor metode de educatie invechite, care nu corespund nevoilor copiilor.”

Iar daca nu stiati, domnule Hancescu, noul model de educatie trebuie sa fie bazat pe conceptul recunoscut deja de specialisti de „parenting pozitiv„, scrie jurnalul.ro
Comentarii
  • Nici o scoala de corectie.Sa fie lasati sa faca ce vor ei.Sa se bata daca asta vor,sa talhareasca daca asta vor.Sa isi bata joc de profesori daca asta vor.Dar in nici un caz izolati de ceilalti,caci unde si-ar mai demonstra capacitatile creative.Avem nevoie de astfel de genii care sa ne arate ca lor nu le e frica sau rusine de nimic.Sa li se permita orice.Ei sunt viitorul noastru de care trebuie sa fim mandri.

    • ba ne trebuie scoli de corectie si pentru asta se fac vinovati guvernul si parlamentul ca ne-au invatat copiii ca au doar drepturi in societate ,poate va suna cunoscuta fraza „ma bati sun la 112”,dar violenta occidentala e buna nu? dupa 89 au inceput incet incet sa apara si pe piata romaneasca droguri ,etnobotanice, arme si altele.de astea cine se face vinovat? copiii vad la televizoare si fac intocmai pentruca in tara asta nu mai este voie sa ii oferi copilului o corectie.ar trebui sa se bage un sistem de militarie chear din clasa 1

Adauga un comentariu