Actualitate

Scoala si blocul ANL din Pacurari, in pericol de prabusire din cauza unui proiect imobiliar – GALERIE FOTO

Publicat: 22 iul. 2014

@ Un bloc de locuinte care se construieste in cartierul Pacurari a provocat o adevarata revolta in randul locuitorilor din zona @ Groapa imensa facuta intre blocuri pentru ridicarea imobilului a fost extinsa la doar cativa centimetri de o scoala gimnaziala, iar gardul care protejeaza elevii pe terenul de sport s-a prabusit @ Iesenii din zona sunt infricosati de gandul ca si blocurile ANL se pot prabusi oricand

Viata iesenilor care locuiesc in zona pietei Pacurari s-a schimbat complet in momentul in care au inceput sapaturile pentru construirea unui bloc de locuinte. La inceput, oamenii au fost retinuti pana cand groapa a inceput sa se mareasca tot mai mult. Sapaturile se efectueaza la o distanta extrem de mica, de aproape 30-50 cm fata de limitele proprietatilor din preajma, fiind vorba despre Scoala Ion Creanga si un bloc ANL. Din cauza sapaturilor facute in ultimele zile, gardul care separa terenul de sport al scolii s-a prabusit cu tot cu temelie pe o distanta de aproape 15 metri. Locuitorii din zona s-au speriat si au anuntat organele competente pentru a verifica daca toate actiunile sunt facute conform legii.

Citeste si: Un nou parc eolian va fi construit in Iasi

„Fata de limita noastra de proprietate, sapaturile se efectueaza la o distanta de circa 50 cm, existand pericolul prabusirii si a gardului nostru cu consecinte din cele mai grave, avand in vedere ca pe acest gard este montata o teava de gaz metan. Sapaturile se efectueaza la o adancime de 3.00 m si erau obligatorii sprijinirile de maluri, dar executantii lucrarilor au modificat gardul nostru prin sudarea de alonje pentru montarea unei plase fara acordul asociatiei noastre de proprietari”, spune Eduard Borhan, presedintele Asociatiei de proprietari Neculau 11A.

Speriati, vecinii cer oprirea imediata a lucrarilor

Pe panoul afisat la santier, obiectivul constructiei este „Amenajare parcare subterana si supraterana descoperita pe teren proprietate”, iar beneficiarii investitiei sunt Gheorghe si Luminita Achitei. Cei doi nu au putut fi contactati pana la inchiderea editiei. Constructorul care se ocupa de ridicarea proiectului este compania Denisys Grup SRL, iar lucrarile au ca termen de finalizare luna iulie a anului viitor.

„Pe panou au trecut ca se face parcare subterana, dar de fapt se construieste un bloc in toata regula. Problema noastra este ca sapaturile sunt facute mult prea aproape de scoala si blocuri, nici nu cred ca este legal sa faci asta pentru ca malurile se pot surpa oricand, vedeti cum s-a intamplat cu gardul scolii. A doua problema este ca nimeni nu ne-a intrebat nimic, daca suntem sau nu de acord cu ridicarea blocului si nici nu am fi fost de acord pentru ca ar fi mai inalt decat al nostru si ar opri vizibilitatea”, mai spune un locuitor din zona.

Citeste si: SENZATIONAL: Aceasta este cea mai scumpa casa din Iasi – FOTO

Se pare ca santierul din Pacurari a fost inceput fara aprobarea in prealabil a unui Plan Urbanistic Zonal. Practic, la Primaria Iasi exista depusa documentatia PUZ pentru Str. Pacurari nr. 166-168 depusa de Achitei Gheorghe in vederea construirii unui imobil de locuinte pe teren proprietate, insa acesta nu a fost aprobat inca. Acesta prevede un regim de inaltime de D+P+4 de maximum 20 metri. Locuitorii din zona au cerut oprirea urgenta a santierului.

„Solicitam oprirea imediata a lucrarilor executate intentionat abuziv prin fortarea securitatii proprietatilor invecinate si executarea de lucrari de construire fara PUZ aprobat. Nu s-au luat in considerare observatiile asociatiei noastre de proprietari si a Scolii Gimnaziale Ion Creanga”, a mai spus presedintele Asociatiei de proprietari Neculau 11A.
Comentarii
 • nea Bzi are reporteri din alt oras:
  poza aleasa de voi este de la ANL-ul din spate de la Kaufland, nu are treaba cu ANL ul de pe Neculau 11A.
  analizati si voi ce si cum s-a dat autorizatia, ce si cum s-a facut contestatie de asoc de proprietari, etc

 • nea Bzi are reporteri din alt oras:
  poza aleasa de voi este de la ANL-ul din spate de la Kaufland, nu are treaba cu ANL ul de pe Neculau 11A.
  analizati si voi ce si cum s-a dat autorizatia, ce si cum s-a facut contestatie de asoc de proprietari, etc

 • ce treaba are anl-ul din capat pacurari cu zona pietei pacurari? :)) ce ne-am face noi fara bzi? de cine am mai rade in fiecare dimineata? ;))

Adauga un comentariu