Eveniment-Social

Schita gradinii zoo, mutata de la Breazu la Ciric

Publicat: 16 ian. 2014
1

@ Sefii din primaria ieseana vor gradina zoo la Ciric @ Proiectul unei gradini zoologice a fost abordat dupa anii ’90, pe vremea cand primar era Constantin Simirad

Iasul nu mai are o gradina zoologica din anii ’90, cand cea ramasa de pe vremea comunistilor a fost lasata in paragina. Desi discutii pe marginea subiectului au mai fost, nu s-a depasit stadiul unor schite pe hartie. Reprezentantii Primariei sustin insa ca acest proiect ar fi unul prioritar pentru municipalitate, intentionandu-se gasirea unei finantari europene. Desi s-a vehiculat varianta amplasarii parcului zoo la Breazu, cei din Primarie ar dori realizarea unui proiect in apropiere de Ciric.

Citeste si: Smenuri ordinare la o licitatie de milioane de euro a primariei

„In zona Moara de Vant avem o suprafata de peste 134 de hectare, teren si padure, drepturile de proprietate asupra lor fiind clarificate in instanta undeva in 2011. Pentru zona respectiva exista o serie de schite. Au fost elaborate planuri pentru un cartier, cu spatii verzi, comerciale, cresa si asa mai departe. De asemenea, acolo vrea sa realizam o baza sportiva, in conditiile in care se vor identifica linii de finantare. Proiectul gradinii zoologice nu a fost abandonat. Exista un proiect pentru zona Breazu, dar relocarea in zona Ciric ar fi o optiune. Din semnalele care au ajuns la Primarie, se pare ca in Ghidul solicitantului pentru programul de finantare 2014 – 2020, astfel de proiecte, pe linie de agrement si investitii in zona sportului, vor beneficia de finantari consistente”, a precizat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. In conditiile in care in mai multe orase din tara, Cluj, Craiova si altele, se vor construi stadioane cu fonduri guvernamentale, cei din primarie ar vrea sa caute o finantare europeana in acest sens. Realizarea unui proiect pentru un stadion nou i-a fost incredintata anul trecut arhitectului Chirita Marian Jan. Deocamdata, proiectul este in curs de elaborare.

Citeste si: Doua firme interesate de infiintarea cartierului din Moara de Vant
Comentarii
  • de ce nu o face-ti in spate la primsrie cu continuare spre CJ si Prefectura,ar fi mai comod pt ,,animalele ” de acolo in drumul spre ,,casa” lor, si am face si economie cu transportul,iar pt vizitatori mai simplu; oare cit va fi biletul de intrare,sau este gratuit ca la RATC !?!?!.

Adauga un comentariu