Eveniment-Social

Schimbari uriase la varful PSD Iasi. Cum arata partidul in era Mihai Chirica

Publicat: 16 sept. 2016
1

@ Organizatia judeteana a PSD Iasi a intrat intr-o noua etapa @ Social democratii au facut o serie de schimbari in structura Biroului Permanent Judetean, dupa ce filiala a fost preluata de primarul Mihai Chirica @ Lista de candidaturi pentru alegerile parlamentare va fi definitivata pana la mijlocul lunii viitoare

Social democratii ieseni s-au intalnit ieri intr-o sedinta a Biroului Permanent Judetean (BPJ), dar si a unui Comitet Executiv (CEX), pentru a pune la punct o serie de detalii privind campania pentru alegerile parlamentare. Sedinta a fost prezidata de Mihai Chirica, primarul Iasului si presedintele organizatiei judetene. Intalnirea BPJ a fost una relativ calma, cei prezenti preferand sa ingroape securea razboiului si sa se concentreze pe organizarea campaniei pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei. Cu toate acestea, in cadrul sedintei au fost operate o serie de schimbari in structura Biroului.

Astfel, membrii BPJ au decis ca alesul local Paul Boisteanu sa fie desemnat ca presedinte interimar al organizatiei municipale, functie preluata de la primarul Chirica. Totodata, Bogdan Balaniscu a fost numit director de campanie pe judet, acesta urmand a se ocupa de alegerile parlamentare. Balaniscu il inlocuieste pe consilierul judetean Cristian Stanciu, cel care se ocupa de acest lucru pana acum. In plus, in cadrul acestei sedinte s-a decis si numirea unui nou sef al organizatiei de tineret. Astfel, consilierul judetean Bogdan Cojocariu ii ia locul lui Ionut Campeanu, de asemenea ales judetean, in aceasta functie.

In plus, structura BPJ a fost marita cu mai multe persoane. Din noua echipa mai fac parte si senatorul Florin Constantinescu, dar si Bogdan Alexa, vicepresedinte la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) cu rang de secretar de stat. Alexa a fost consilier local la Pascani. Noul BPJ mai cuprinde si cativa primari: Ionel Vatamanu (Tg. Frumos), Dumitru Pantazi (Pascani), Gabriel Istrate (Podu Iloaiei). Acestia au intrat in BPJ ca si reprezentanti ai oraselor respective. Din BPJ va mai face parte si consilierul local Camelia Gavrila.

Presedintele organizatiei a aratat ca la nivelul structurii trebuie operate schimbari pentru a maximiza scorul formatiunii la alegerile parlamentare din luna decembrie. „Schimbari vor trebui facute. Fiecare organizatie trebuie sa-si schimbe comportamentul la un moment dat, mai degraba sa si-l adapteze la noile conditii. Dupa cum se stie, astazi (ieri-n.r.) va fi un Birou Permanent Judetean si un Comitet Executiv Judetean. Nu vrem sa facem schimbare de dragul schimbarii, sau cel putin eu nu imi doresc acest lucru. Vrem sa aducem organizatia intr-o situatie in care poate lucra, intr-o maniera cat se poate de profesionista si in pregatirea alegerilor din decembrie anul curent”, a mentionat Mihai Chirica.

Primarul Iasului a precizat si ca lista finala a candidatilor pentru Camera Deputatilor si Senatul Romaniei va fi batuta in cuie in maxim o luna de zile. „Nu putem spune inca nume de candidati pentru alegeri, pentru ca nu am vazut niciun dosar depus in momentul de fata. Probabil ca orice membru de partid poate fi un posibil candidat. In judetul Iasi avem zece mii de persoane inscrise in partid si fiecare din acestia se poate inscrie. Va exista o selectie, e normal sa fie asa. Eu sustin pe toata lumea. Termenul pentru aprobarea listei este prima jumatate a lunii octombrie, conform decizie de la nivel central. Orice membru PSD poate fi un nume. Vom vedea in perioada urmatoare. In sedinta nu discutam despre alungarea oamenilor, ci despre a pune in practica deciziile luate in ultimele sedinte ale Biroului National”, a mai spus Mihai Chirica.
Comentarii
 • urmatorul pas Campeanu si Stanciu vor fi dati afara din CJ si din PSD. Ati trait bine zmeilor cat a fost tare Nichita, nu? Acuma a venit si timpul nostru !

 • Bun, sunt schimbari pe hartie dar vreau sa vad schimbari si in comportamentul lor, sa fie loiali iesenilor si pusi numai pe „jumului ca pe timpul lui Nichita.
  Nu vad schimbati directorii de pe timpul lui Nichita, care se pare ca-l lucreaza pe actualul Primar.
  Nu-l vad schimbat pe Tomorug implicat in scandal de coruptie cu vechiul primar, asta ce se stie.
  Nu-l vad schimbat pe Tiron care permite sa ajunga in audiente la primar numai persoane cu probleme „usoare”, ce ce vor sa reclame functionari s-au institutii ce tin de primarie au numere de inregistrare pentru audiente de un an si jumatate.
  Si domnule PRIMAR CHIRICA vreau depolitizarea adiministratiei publice.
  Cand voi vedea toate astea ca se intampla la Iasi abia atunci voi trage concluzia ca PSD-ul din Iasi s-a reformat, pana atunci nu pot sa cred asta deoarece vad aceiasi directori vechi dedati la rele in vechiul „REGIM” al lui Nichita.

Adauga un comentariu