Eveniment-Social

Schimbari spectaculoase la conducerea unei institutii. Se urmaresc posturi importante

Publicat: 11 feb. 2015
1

@ O institutie din Iasi ar urma sa aiba parte de cateva modificari substantiale in organigrama @ Proiectul a fost facut la presiunea sefului institutiei, ce ar avea in plan numirea unor apropiati pe posturi cheie

O institutie din judetul Iasi ar urma sa aiba parte de schimbari majore la nivelul conducerii. Deocamdata, proiectul a primit avizul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), insa a ramas in sertarele Ministerului Administratiei si Internelor. La nivelul Prefecturii judetului Iasi ar trebui sa se produca o serie de schimbari, in sensul ca unele servicii se vor transforma in structuri mai complexe. Surse din mediul politic au aratat ca totul a fost facut la initiativa actualului prefect Dan Carlan. Acesta dorea sa-si aduca anumiti oameni de incredere la nivelul institutiei si a facut o serie de presiuni la nivel central si la varful PSD Iasi pentru acest lucru. Aceleasi surse politice au afirmat ca lucrurile nu au stat asa cum si-a dorit prefectul propulsat de PSD. Carlan a avut de platit o serie de servicii catre anumiti oameni de incredere, carora le-ar fi promis ca-i va aduce in prefectura. Lucrurile nu ar fi stat asa cum a sperat acesta, pentru ca posturile sunt in continuare batute in cuie. Intr-o prima etapa, doua persoane vor fi avansate, decizia urmand a fi luata in perioada urmatoare. Actual prefect a aratat ca proiectul a fost luat pentru a nu mai aparea situatii ca cel de la alegerile precedente cand la nivelul institutiei s-a iscat un scandal monstru cu listele electorale.

„Ideea principala a fost aceea de a fi cat mai eficiente unele activitati ce tin de suportul administrativ si cele care deservesc atributiile propriu-zise. Vrem sa intarim doua domenii principale, situatiile de urgenta si ordinea publica si gestionarea procesului electoral. Doresc sa fie mai multa responsabilitate. Nu este normal sa raspunda doar prefectul, subprefectul si doi salariati. Avem aprobarea ANFP si in cateva saptamani ar trebui finalizata procedura la minister. Intai sa vedem organigrama aprobata pentru toti salariatii din interior si in masura in care apar posturi pot veni si oameni din afara alaturi de cei din institutie„, a spus Dan Carlan, prefectul judetului Iasi.
Adauga un comentariu