@ Schimbari importante la nivelul conducerii invatamantului preuniversitar iesean @ Simona Vranceanu, membru PSD, este noul director al Casei Corpului Didactic Iasi
La Casa Corpului Didactic (CCD) „Spiru Haret„, fostul director, Lidia Andronache (PD-L), a fost inlocuit cu Simona Vranceanu (PSD). Aceasta este actualul presedinte al organizatiei municipale de femei a PSD, consilier local al aceluiasi partid si asistent la Facultatea de Filosofie si Stiinte Social – Politice. Noua coordonatoare a CCD a fost, in trecut, si director al Agentiei Judetene de Prestatii Sociale (AJPS), fiind si in carti pentru sefia Casei de Cultura a Studentilor (CCS). Din noua postura, Vranceanu a tinut sa precizeze principalele directii de actiune pe care le va aborda. „Principalele directii de actiune propuse sunt in acord cu valorificarea a doua resurse fundamentale de care dispune aceasta institutie: profesorii care compun colectivul CCD Iasi si care au confirmat deja o inalta tinuta academica si morala, calitatea infrastructurii tehnice si informationale, Editura «Spiru Haret», biblioteca CCD, sali de conferinta dotate la standarde europene si, desigur, programe de formare ce se adreseaza profesorilor din toate ariile curriculare. De asemenea, imi propun reacreditarea unor programe care si-au dovedit utilitatea in formarea profesionala si acreditarea altora noi, lucru ce constituie un obiectiv asumat alaturi de colegii mei, dar si cu alti parteneri educationali, precum Inspectoratul Scolar. Pe de alta parte, avem in vedere extinderea ofertei de formare si spre alte directii de dezvoltare profesionala pe care le vom include in oferta de programe pentru anul scolar 2012 – 2013. O alta directie de actiune vizeaza gestionarea eficienta a fondurilor europene prin identificarea celor mai adecvate programe de finantare si a potentialilor parteneri strategici in astfel de proiecte – de exemplu, Life Long Learning este unul din programele propuse colegilor spre analiza. Sunt convinsa ca voi avea o colaborare eficienta, apropiata cu colegii din cadrul CCD Iasi, dar si cu actuala conducere a ISJ, elemente ce reprezinta reperul actiunilor noastre. In acest demers ma bazez si pe experienta dobandita, nu doar in cei opt ani de munca didactica, dar si in celelalte domenii in care mi-am desfasurat activitatea”, a sintetizat noul director de la Casa Corpului Didactic.
USL a promis ca nu mai politizeaza institutiile . Ne-am saturat de mafiotii din toate partidele .Sa se dea examene serioase pt. ocuparea posturilor .De la revolutie pana in prezent am asistat cum nulitatile din partide si odraslele lor (in general niste PROSTALANI )au ocupat functii importante in toate domeniile societatii .USL trebuie sa schimbe ceva in Romania .Bineinteles , trebuie indepartate mai intai jegurile PDL care au mers pe valorile promovate de Basescu (mediocritatea , smecheria si prostia tip EBA ).USL trebuie sa dea atentie inv. preuniversitar unde mai sunt adevarati profesionisti (majoritatea cu varsta de peste 35 de ani) care au terminat facultati serioase , nu din cele de doi bani de la facultati particulare unde nu vezi decat CASIERIE , CASERIE , si nu sali de cursuri si laboratoare .Acesti oameni trebuie platiti decent pt. serviciile facute catre societate . Nu vrem sa mai auzim ca nu este „sustenabil”atata timp cat un sofer de la Hidroelectrica are salariu de ***00roni .Acest sofer si politicieni tip OAJDEA cu venituri substantiale de la stat , duc pe copii lor la scoala fara nici o jena prof. de la acea scoala sunt platiti cu ***-***0 roni .Oajdea mai are tupeul sa aiba pretentii ca prof. sa faca minuni cu fiica lui rasfatata pt. asa niste salarii .Gavrila trebuie sa tina cont ca in preunniv. se munceste acum cel mai mult , atata timp cat bac-ul este in prezent cel mai serios ex. (chiar daca sunt si multe aspecte negative) .Aici se cer ore adevarate , nu simle prelegeri unde studentii nici nu participa . USL trebuie sa vada care este salarizarea separat pt . cele doua tipuri de inv. :universitar si preuniv .
Casa Corpului Didactic,, Spiru Haret” Iasi deruleaza proiecte cu finantare europeana din anul 2*02, iar conceptul de Life long learning nu este o noutate pentru CCD Iasi…..
Educaţia pe tot parcursul vieţii (life long learning) a devenit o prioritate a sistemelor de învăţământ la nivel global. Chiar dacă rolul educaţiei de bază, formale, rămâne esenţial, învăţarea permanentă, împreună cu educaţia nonformală, vin să personalizeze şi să dezvolte aptitudini cât mai aproape de cerinţele pieţei şi societăţii, dar şi priceperea şi sufletul celui care învaţă.
Încurajaţi de programele europene
Comisia Europeană a reunit iniţiativele sale privind educaţia şi formarea sub o singură umbrelă – Programul de învăţare pe tot parcursul vieţii. Acesta are patru subprograme – Comenius (învăţământ preuniversitar), Erasmus (învăţământ superior), Leonardo da Vinci (educaţie şi formare profesională) şi Grundtvig (educaţia adulţilor) – şi oferă persoanelor de orice vârstă şansa de a studia oriunde în Europa. Începând cu perioada de finanţare 2*0*-2**3, un program transversal completează aceste patru subprograme, printre activităţile-cheie ale acestuia numărându-se: cooperarea în domeniul politicii, limbile străine, tehnologiile informaţionale şi de comunicare, diseminarea şi exploatarea eficientă a rezultatelor proiectelor. Jean Monnet este un alt program prin care executivul european încurajează predarea, reflecţia şi dezbaterile pe tema procesului de integrare europeană în cadrul instituţiilor de învăţământ superior din lume, tot pentru perioada 2*0*-2**3.
Prioritatea centrală a Programului de învăţare pe tot parcursul vieţii este să întărească contribuţia adusă de educaţie şi formarea profesională în atingerea obiectivului Lisabona de transformare a UE „în cea mai competitivă economie bazată pe cunoaştere din lume, capabilă de o creştere economică durabilă însoţită de o creştere cantitativă şi calitativă a numărului locurilor de muncă şi de o mai mare coeziune socială”, potrivit Comisiei Europene.
se pare ca noul director deja isi etaleaza competenta cu noutati care nu sunt noutati