Actualitate

Schimbare RADICALA! Un nou sef, validat de Ministerul Educatiei, la Inspectoratul Scolar Judetean Iasi – FOTO

Publicat: 19 oct. 2016
@ Incepand de ieri, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi are un nou sef! @ Este vorba de profesorul de Fizica Mihaela Tura, de la Colegiul National Costache Negruzzi @ Aceasta a primit, acum doua zile (18 octombrie 2016 – n.r.), ordinul de numire din partea Ministerului Educatiei, in urma concursului pe care l-a sustinut in luna septembrie, pentru aceasta functie importanta in cadrul institutiei ce coordoneaza invatamantul preuniversitar iesean 
 
Inspectoratul Scolar Judetean Iasi (ISJ) are, de ieri (19 octombrie 2016 – n.r.), un nou sef! Concret, la sediul institutiei ce coordoneaza invatamantul preniversitar iesean a sosit ordinul de numire in functia de inspector scolar general adjunct a prof. Mihaela Tura, care a sustinut concursul organizat de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS), in urma cu o luna. Aceasta a preluat stafeta de la prof. dr. Genoveva Farcas, care a ocupat pana acum aceasta functie. Intreaga echipa de inspectori ai ISJ Iasi a participat la acest moment.

De precizat ca, Tura a fost pana de curand inspector de Fizica si a ocupat, de asemenea, postul de director adjunct la Colegiul National Costache Negruzzi, in intervalul 2011-2015. Precizam, de asemenea, ca peste 95 la suta dintre inspectorii de specialitate din cadrul institutiei au sustinut concurs pe post in anul 2015, pe care l-au promovat cu succes. Festivitatea a inclus si acordarea Distinctiei Gheorghe Asachi celor doua inspectoare generale adjuncte, prof. dr. Claudia Tanase si prof. dr. Genoveva Farcas, care si-au incheiat activitatea manageriala, dar care isi continua activitatea in cadrul ISJ Iasi.

„Doamna Tura este un specialist recunoscut, un profesor dedicat elevilor si pasionat de meserie, un expert in evaluarea calitatii educatiei, cu multa experienta si deci cu o grila de valori si termene de comparatie care pot sustine si stimula invatamantul iesean” a afirmat prof. dr. Camelia Gavrila, inspector scolar general. Pe de alta parte, noul inspector adjunct a tinut sa reliefeze care vor fi principalele sale directii de actiune la nivel de management educational.

„Numirea in functia de inspector scolar general adjunct, in urma promovarii concursului organizat de catre MENCS, ma onoreaza si, in egala masura, ma motiveaza pentru a valorifica experienta pe care am acumulat-o in timp, in diferite alte functii in cadrul ISJ Iasi sau in calitate de director adjunct al unei prestigioase unitati de invatamant iesene. Noua ipostaza ma determina sa analizez obiectiv si cu maxima atentie aspectele definitorii ale activitatii complexe desfasurate la nivelul Compartimentului de curriculum si inspectie scolara si sa stabilesc prioritatile domeniului, cu precizarea ca vom avea in vedere constant respectarea si aplicarea corecta a legislatiei in domeniul educational. Sunt constienta de provocarile noii etape a carierei mele profesionale, dar am convingerea ca, alaturi de echipa manageriala a institutiei si de intregul colectiv al acesteia, voi identifica solutii, voi promova modele de buna-practica, voi initia actiuni care sa atraga aprecierea si sustinerea comunitatii asupra scolii iesene si care sa conduca la demersuri educationale de calitate indreptate catre copii si elevi, pentru formarea si dezvoltarea lor in spiritul societatii actuale”, a declarat noul inspector scolar general adjunct.

Citeste si : ISJ Iasi are un nou sef in conducerea institutiei! – FOTO

De precizat ca, alaturi de prof. Bogdan Birzoi, aceasta completeaza noua echipa a Inspectoratului Scolar. Mai mult, avand in vedere ca prof. dr. Camelia Gavrila a fost anuntata oficial ca este pe pozitia 1 pe lista Partidului Social Democrat (PSD) pentru un loc de deputat la alegerile parlamentare programate pe 11 decembrie 2016, foarte probabil dintre cei doi adjuncti ai ISJ se va alege noul inspector general. Surse din cadrul institutiei dezvaluie ca Bogdan Barzoi are cele mai mari sanse la aceasta pozitie.  
Adauga un comentariu