Diverse

Schimbare radicala! Instagram va ascunde numarul de aprecieri la postari

Publicat: 18 iul. 2019
6

Va incepe un test in anumite tari pe cunoscuta pagina de socializare, Instagram, pentru a „elimina presiunea” resimtita de utilizatori. Aceasta va ascunde numarul de like-uri in anumite tari, printre care se numara Australia si Japonia. Testul va incepe joi, iar membrii vor vedea like-ul unui utilizator in dreptul postarilor iar in locul clasicei formulari care includea numarul celorlalti, vor vedea doar sintagma „si altii”.

Instagramerii pot insa sa vada numarul like-urilor in cazul propriilor postari. Exista ingrijorari potrivit carora numarul de like-uri duce la scaderea increderii de sine a utilizatorilor si determina sentimentul de insuficienta in randul tinerilor membri.

Vezi si: Iata cum a furat Facebook datele a inca 1,5 milioane de utilizatori

Instagram a lansat un test asemanator in Canada, in luna mai. Testul actual va avea loc in Australia, Noua Zeelanda, Irlanda, Italia, Japonia si Brazilia, potrivit reprezentantilor platformei.

„Speram ca testul sa inlature presiunea numarului de like-uri obtinute de o postare, astfel incat utilizatorii sa se concentreze pe impartasirea experientelor dragi”, a afirmat Mia Garlick, purtatorul de cuvant al Facebook Australia si Noua Zeelanda. Obiectivul este ca utilizatorii sa se simta mai putin judecati, si sa ii ajute pe membri sa „se concentreze mai putin pe like-uri si mai mult pe impartasirea unei povesti”, a mai explicat aceasta. Cei de la Instagram au adaugat ca testul nu va afecta conturile de business si ca utilizatorii vor putea vedea numarul de like-uri ale acestora.

Instagram este un serviciu online de photo-sharing, video-sharing si retea sociala care ofera utilizatorilor posibilitatea sa incarce poze si video-uri, sa le aplice filtre digitale, si sa le distribuie pe o varietate de retele sociale, cum ar fi Facebook, Twitter, Tumblr si Flickr.
Adauga un comentariu