Stiri Turism

Schimbare radicala a climei, in Romania. Director ANM, previziune soc: cu cat va creste temperatura

Publicat: 08 oct. 2019
9

Elena Mateescu, director general al ANM a vorbit, in cadrul dezbaterii "Schimbarile climatice si impactul in economie", despre schimbarile care se vor produce in Romania in urmatoarele decenii, atat din punctul de vedere al temperaturilor, cat si al precipitatiilor.

"Ca impact al conditiilor de vreme extrema si al schimbarilor climatice, vorbim despre Romania de proiectii care arata schimbari semnificative ale climei, in urmatoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o crestere a temperaturii medii anuale a aerului cu pana la trei grade vara, reducerea cantitatilor medii de precipitatii cu aproximativ 10-15% in lunile de vara. In acelasi timp, schimbari in statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin crestere frecventei si intensitatii valurilor de caldura si cresterea ratei intensitatii precipitatiilor", a spus Elena Mateescu, citata de dcnews.ro.

"Observam, spre finele secolului, 2061-2090, ca cel mai pesimist scenariu indica valori chiar mai mari in ceea ce priveste lunile de vara, cresteri cu 4-6 grade si descresterea cantitatilor medii de precipitatii cu 20-30%", a explicat Elena Mateescu.
Adauga un comentariu