Actualitate

Scene de toata jena in care a fost surprins un parlamentar la Iasi – FOTO

Publicat: 14 mart. 2016

@ Este clar ca, in ultimul timp, din ce in ce mai multi politicieni dovedesc ca-si bat joc de cele mai importante si valoroase valori culturale si academice ale Romaniei! @ Astfel, intr-o maniera extrem de gretoasa si penibila, un individ precum deputatul de trista amintire al Iasului din partea Partidului Social Democrat, Anghel Stanciu, condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, ar putea primi titlul de academician si un „spor de importanta nationala”

Asa-zisul presedinte al filialei Iasi a Academiei Oamenilor de Stiinta, deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Anghel Stanciu, condamnat definitiv la sase luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, ar putea primi titlul de academician si un „spor de importanta nationala”, dupa ce Academia Oamenilor de Stiinta din Romania (AOSR) si-a schimbat denumirea in Academia de Stiinte. In acest mod, institutia ar putea avea un statut similar Academiei Romane sau Institutului Cultural Roman (ICR). In baza acestei initiative, vor avea loc si alte schimbari, incluzand cresterea salariilor printr-un „spor de importanta nationala” si eliminarea interdictiei de a purta titlul de academician.

Citeste si: REVOLTATOR. Anghel Stanciu ar putea primi titlul de academician si un „spor de importanta nationala”

Interpelat telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), actualul presedinte al filialei locale al Academiei Romane, cadru didactic al Facultatii de Automatica si Calculatoare (AC) de la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi si, din cate se pare, un apropiat al lui Stanciu, a oferit un raspuns hilar si de toata jena: „Nu comentez pe acest subiect…”, doar atat a reusit sa baiguie Voicu. Mai departe, pesedistul Stanciu a fost la fel de penibil in raspunsul oferit jurnalistilor de la BZI.

Citeste si: EXCLUSIV! Familia puscariabilului Stanciu a cumparat hotelul Studis. De unde provin banii?

„Nu am ce discuta cu dumneavoastra”, au fost singurele cuvinte ale acestuia. De reamintit ca, initiativa depusa la Senat mai prevede si abrogarea articolului din actuala lege ce stipuleaza ca membrii AOSR nu pot purta titlul de academician. Paradoxul este ca, potrivit site-ului oficial al AOSR, din acest organism fac parte unii membri ai Academiei Romane, precum Razvan Theodorescu sau mai multi fosti si actuali parlamentari, ca Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Valeriu Tabara, dar si Gheorghe Mencinicopschi, Inaltpreasfintitul (IPS) Teodosie, IPS Nifon, Ion Cristoiu. Inclusiv senatorul PSD Ecaterina Andronescu este membru titular fondator al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, fiind totodata si presedintele Sectiei Stiinte Chimice.

Citeste si: Dinozaurul Anghel Stanciu vrea sa iasa la pensie dupa 80 de ani

„Academia Oamenilor de Stiinta din Romania isi reia denumirea sub care a fost constituita si a functionat in perioada 1935-1948, anume Academia de Stiinte din Romania”, se arata in unul din articolele propunerii legislative pentru modificarea si completarea Legii nr. 31 din 2007 privind reorganizarea si functionarea Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania.
Comentarii
  • Omul potrivit la oamenii potriviti: Ion Iliescu, Teodor Melescanu, Valeriu Tabara, Ion Cristoiu, Ecaterina Andronescu… academicieni!!! Academia Romana, cea adevarata, ar trebui sa actioneze in instanta impostura, furtul de nume al institutiei si folosirea ilegala a cuvantului „romana”. Altminteri, n-au decat sa se joace cu iluzia, cu conditia sa dubleze silaba „ca” din cuvantul „academie”, pentru a respecta adevarul.

Adauga un comentariu