Actualitate

Scene de groaza! Nicio studenta nu mai vrea sa treaca prin fata acestei camere de camin! „Sangele era peste tot”! FOTO

Publicat: 03 oct. 2016

@ Camera din Caminul C4 in care au fost macelariti doi studenti a fost reamenajata @ Acum, niciun student nu mai intra acolo, iar unii spun ca se tem sa treaca pe palier @ Urmele ingrozitoarei crime au fost sterse, dar amintirile celor care au vazut totul nu vor disparea niciodata @

Orice student care trece prin fata acestei camere de camin ramane pentru o fractiune de secunda fara aer. In istoria caminului studentesc C4 din Copou, numarul camerei 49 a fost scris cu sange, cu mult sange. Una dintre cele mai odioase crime din tara s-a petrecut anul trecul, la Iasi, in caminul C4, cand un student si-a macelarit colegii de camera cu zeci de lovituri de cutit. Imaginea camerei insangerate, cu siguranta nu va fi stearsa, chiar daca se vor varui de zeci de ori peretii. Parca si acum, pe holul caminului se poate simti furia unui criminal insetat de razbunare.

Va reamintim ca, anul trecut, pe data de 9 noiembrie in jurul orei 6:00, un adevarat cosmar se derula in camera de camin din complexul Targusor Copou. Trei studenti, toti in anul l la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, la Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor, au transformat camera intr-un loc al mortii. Un student din Republica Moldova avea sa-si gaseasca sfarsitul, iar un altul, din judetul Neamt, s-a luptat pentru viata zile intregi. Cel de-al treilea, Aurelian Giosan, presupusul criminal, a ajuns pe mainile autoritatilor si a fost cercetat.

De cateva zile s-a dat startul noului an universitar, iar camerele din camine s-au umplut de studenti, mai putin una, si anume camera 49 din caminul C4. Avand in vedere macelul din aceasta camera, nu a mai fost inchiriata studentilor, ci a fost transformata intr-o magazie. Mai mult decat atat, numarul 49 a fost ras de pe usa si de pe toc. Numarul a fost sters, dar intamplarea terifianta nu. Si astazi, dupa aproape un an, unii studenti spun ca trec pe langa usa camerei transformata in magazie si simt un fior.

„Nu mai sunt studenti cazati in acea camera, dar te trece un fior rece cand treci pe acolo. Nu poti uita o asemenea intamplare, mai ales daca ai stat in camin cand s-a intamplat totul. Nu cred ca voia nimeni sa doarma la 49, am avut colegi care au spus ca nu vor sa stea nici pe palier. Nu e usor sa treci prin asa ceva”, a spus un student din anul trei.

„Parca simti prezenta cuiva”

Anul acesta, caminul a fost transformat in camin mixt. Vestea s-a raspandit repede printre studentii de anul intai, si mai ales printre studente. Astfel, o parte dintre studentele cazate pe palier spun ca, de cand au aflat ce s-a intamplat in camera, se tem sa mai treaca prin fata usii.

„Am crezut ca e magazie, dar la un moment dat am auzit despre crima. Vazusem anul trecut la TV ce s-a intamplat. Mi s-a facut pielea de gaina. Nu vreau sa trec noaptea, singura, pe acolo. Nu stiu de ce, dar de cand am aflat, parca simt prezenta cuiva cand merg singura pe hol. O sa ma obisnuiesc cu asta, incerc sa nu ma mai gandesc”, a spus una dintre studentele cazate pe palier. Oricat de tare de inger ai fi, nu poti sa nu te gandesti la nenorocirea petrecuta in camera 49. Cei care administreaza caminul C4 au luat hotararea de a transforma camera groazei in magazie, cel mai probabil pentru a sterge din minte studentilor cutremuratoarea crima. Cu toate acestea, unii studenti spun ca nu sunt deranjati si nici nu sunt afectati de intamplare.

„Intr-adevar, este cumplit ce s-a intamplat in acea camera. Este un lucru bun ca administratorii s-au gandit sa o transforme in magazie, dar pana la urma, daca si anul acesta erau cazati acolo studenti, nu era neaparat sa se repete crima. Pana la urma, vinovati sunt oamenii nu locurile”, a spus un alt student. Intreg caminul s-a cutremurat anul trecut, cand Aurelian Giosan si-ar fi macelarit colegii. Victor Nor a murit injunghiat de zeci de ori, iar Casian Harpa a stat internat zile in sir, pentru ca ranile sale erau extrem de grave. Chiar daca studentul care a scapat din mainile lui Giosan a povestit anchetatorilor intreg filmul crimei, presupusul criminal nu vrea sa recunoasca nici in ruptul capului ceea ce s-a intamplat.

Inca de cand a fost prins, Giosan sustinea ca in camera ar fi existat si o a patra persoana, care ar fi de fapt autorul masacrului. Varianta lui nu a stat insa in picioare in fata judecatorilor, acestia trimitandu-l la inchisoare. Soarta lui Giosan nu a fost insa batuta in cuie. Chiar daca este acuzat de crima, inca nu s-a luat o decizie in privinta sa. Si familia il sustine si niciunul dintre membri nu crede ca Aurelian Giosan ar fi fost criminalul din C4. Acum, in camera 49 intra doar cei care se ocupa de ingrijirea caminului. Pentru o lunga perioada, camera 49 va fi o pata greu de sters din istoria caminului din Copou.
Comentarii
Adauga un comentariu