International

Scenariu cumplit. Cum arata padurile din Romania, prezentate de Google

Publicat: 17 nov. 2013
1
Despre despaduririle din Romania se discuta de peste 10 ani, dar acum, printr-o gama noua de harti de la Google, se poate si urmari acest parcurs al taierilor. Google Global Forest Change aduna date din ultimii 12 ani si le pune pe harta fiecarei tari. Inginerii Google au colaborat cu specialisti de la Universitatea din Maryland, iar datele le-au fost furnizate de catre satelitul Landsat 7 al NASA si USGS (U.S. Geological Survey).
Per total, ei au procesat aproximativ 650.000 de imagini pentru a oferi aceasta imagine globala a defrisarilor si plantarii de noi copaci, se arata pe blogul oficial al Google Research, potrivit romaniatv.net.
In total, omenirea a pierdut 2.3 milioane de kilometri patrati de padure, in timp ce au fost plantati copaci pe doar 0.8 milioane de kilometri patrati. Monitorizarea realizata de catre Google acopera doar perioada 2000 – 2012. Intre 1990 si 2011, in Romania au fost defrisate ilegal circa 366.000 de hectare de padure, atat din ocoalele silvice de stat, cat si din cele private.
Mai mult, organizatia Greenpeace sustine ca in Romania sunt taiate zilnic 41 de hectare de padure. Hartile globale pot fi consultate pe site-ul oficial. Pe hartile de la Google, aceste cifre arata astfel: Zonele in care Romania a pierdut din paduri si Zone in care au fost plantati copaci.
Vezi aici harta despaduririlor din lume Adauga un comentariu