Eveniment-Social

Scena uluitoare a avut loc la doar cativa kilometri de Iasi. A fost implicat si Vladimir Putin – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 07 iun. 2015
1

@ La finalul saptamanii trecute, sute de tineri basarabeni si romani au luat parte la o actiune extrem de sensibila! @ Aceasta l-a vizat inclusiv pe presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin @ Manifestarea s-a derulat la doar cativa kilometri de orasul Iasi @ De remarcat ca, luna viitoare, un gest fara precedent este programat in aceeasi locatie 

In urma cu doua zile, un steag imens de 300 de metri a acoperit podul peste Prut de la Sculeni. Initiativa a apartinut organizatiilor unioniste atat din Republica Moldova, cat si din Romania si a fost dedicata faimoaselor „poduri de flori” din anii ’90.

„Actiunea a constat in expunerea unui steag de 300 metri lungime peste raul Prut, la Sculeni. Tinand cont ca avem acelasi tricolor, aceleasi valori si o cultura asemanatoare, este un pas major pentru miscarea unionista prin care ne afirmam dorinta de a face un singur popor din unirea Republicii Moldova cu Romania”, a transmis George Simion, liderul Platformei Unioniste Actiunea 2012. Reamintim faptul ca Simion (fost student al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi – n.r.), cu dubla cetatenie, a fost retinut de agentii Serviciului moldovean de Informatii si Securitate (SIS), iar apoi a fost expulzat din Republica Moldova, primind interdictie de reintrare in acest stat timp de cinci ani, asta dupa numeroasele actiuni nationaliste facute in ideea unirii celor doua tari vecine. „E datoria noastra sa continuam munca depusa de poetul Grigore Vieru, Ion si Doina Teodorovici, Adrian Paunescu si a întregii generatii a Podurilor de Flori. Sâmbata (6 iunie) ne-am adunat sute de tineri, de pe ambele maluri ale Prutului, pentru a face un lucru frumos, pasnic. Ne-am adunat acolo, sub acest urias steag tricolor, si pentru a cere ca interdictia lui George Simion sa fie ridicata”, a spus Anatol Ursu, reprezentantul organizatiei „Tinerii Moldovei”, din Chisinau.

„Traiasca si infloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca”

De reamintit ca peste 25 mii de persoane au participat la Chisinau, luna trecuta, la un miting pentru unire. Acesta s-a desfasurat în Piata Marii Adunari Nationale. Dincolo de toate acestea, George Simion anunta ca, luna viitoare, o manifestare de amploare va fi programata tot in localitatea Sculeni. Aceasta va fi una fara precedent si va implica, conform afirmatiei organizatorilor, cateva sute de persoane. Este vorba de realizarea unui imens „pod uman”, care sa transmita un mesaj direct si tulburator: Unirea Romaniei cu Republica Moldova! „Romania va invita acasa si va iubeste, dragii nostri de peste Prut! Luna viitoare, in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau vom repeta acest gest si vom face o Hora a Unirii, iar pe 11 iulie 2015 iarasi la Prut, in zona Sculeni, vom face un pod format din oameni. Astfel, Prutul o sa aiba pe ambele maluri mii de oameni. Voi sunteti vestitorii Unirii, sunteti antemergatorii Unirii. Traiasca, traiasca si infloreasca Moldova, Ardealul si Tara Romaneasca”, a mai spus celor prezenti la Sculeni, vizibil emotionat, Simion.

Click aici pentru a vedea imagini foto, video de la eveniment.

Citeste si: Tricolor intins peste Prut pentru unirea Romaniei cu Republica Moldova
Adauga un comentariu