Frumusete

Scapa de puncte negre cu bicarbonat de sodiu si lamaie

Publicat: 14 mart. 2015
7

Inesteticele puncte negre pot fi combatute usor acasa folosind doar doua ingrediente la indemana oricui: lamaie si bicarbonat de sodiu. Iata ce trebuie sa faci pentru a scapa de punctele negre: Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de suc de lamaie, iar dupa ce se incheie reactia chimica, ia pasta rezultata cu degetele curate si aplic-o pe zonele cu puncte negre. Las-o sa actioneze aproximativ 15 minute, apoi spala cu apa calduta, masand pielea usor. In urma acestui tratament, pielea este mai stralucitoare, iar porii curati. Poti folosi bicarbonatul de sodiu si in amestec cu apa, dar sucul de lamaie este mai eficient. Bicarbonatul de sodiu are proprietati antibacteriene, iar sucul de lamaie este astringent si poate ajuta in timp la micsorarea porilor.

Sucul de lamaie este de asemenea antibacterian si previne infectarea pielii dupa scoaterea punctelor negre; in plus, contine alfa-hidroxil, un acid care ajuta la exfolierea blanda a pielii si curatarea in profunzime a porilor, prevenind aparitia cosurilor si a punctelor negre.

Punctele negre se manifesta pe piele sub forma de pete mici si inchise la culoare, ca urmare a unor pori incarcati, fiind denumite si comedoane deschise.  Aceste semne sunt premergatoare aparitiei acneei si trebuie tratate din timp, ca sa nu dea nastere pustulelor. Acumularea de sebum in interiorul pielii duce la formarea de dopuri de sebum si de celule moarte, adevarate bacterii care favorizeaza aparitia punctelor albe de grasime, cu efect doar la suprafata pielii. Atunci cand aerul oxideaza sebumul, apar  punctele negre. Culoarea lor este data de melanina din sebum, care se oxideaza atunci cand ia contact cu aerul. Comedoanele se manifesta frecvent  in zona T a fetei,  pe nas, pe  frunte si pe barbie, unde pielea este mai uleioasa si produce sebum in exces.
Adauga un comentariu