National

SCANDALUL dintre USR si Fuego! Ce a facut Nicusor Dan! Raspunsul lui Fuego – FOTO

Publicat: 12 oct. 2016
1
Un nou scandal imens inaintea alegerilor parlamentare din decembrie. USR-ul lui Nicusor Dan a inceput o campanie pe facebook prin care l-au ironizat pe cantaretul Fuego. Oamenii lui Nicusor Dan cereau semnaturi pe facebook pentru a avea candidati in Diaspora, iar mesajul era unul jignitor pentru Paul Surugiu. „Diaspora ne-a dat 7000 de semnaturi. Noi promitem ca nu o sa le dam tot Fuego”, era ironia de pe un banner online al USR.
Paul Surugiu, alias Fuego le-a raspuns dur celor de la Uniunea Salvati Romania. Intr-un mesaj pe facebook, artistul a transmis ca nu a avut niciodata vreo legatura cu politica si ca nici macar nu canta in campaniile electorale. Fuego a transmis si o ironie fina la adresa lui Nicusor Dan. „Observ cu stupoare ca numele si imaginea mea sunt atrase intr-un joc, intr-o disputa care nu ar trebui sa ma implice sau sa ma priveasca in mod direct pe mine. Este vorba despre felul in care domnul Nicusor Dan, de altfel un intelectual rasat, a ales sa-si faca prezentarea campaniei sale electorale pentru a obtine un mandat din partea diasporei.
Astfel, am ajuns cu poza si cu nume pe un afis pe care sincer nu-l inteleg. De ce ar fi nevoie ca un om integru si profesionist sa faca apel la asemenea subterfugii, dornice de a starni reactii? Nu vad cum o platforma politica sau o anumita ideologie, ori vreun plan de campanie m-ar putea include pe mine si muzica mea. Sa ne intelegem! Eu de mai bine de trei ani nu mai cant in nicio campanie electorala. Oricum am fost intotdeauna apolitic, considerand acest domeniu unul care nu are a face cu ceea ce transmit eu. In diaspora este o onoare sa cant si ori de cate ori am ajuns, in orice context, am facut-o cu mare satisfactie si implinire pentru ca am putut aduce un pic de alinare celor plecati! Numai ca nu se intampla asta foarte des. In ultimii cinci ani am cantat doar de cateva ori. Oamenii aceia au plecat din Romania din anumite motive. Acestea cred eu ca ar trebui sa-i ridice semne de intrebare domnului care considera ca eu sunt „principalul inamic al diasporei romanesti”.
Vezi si: Nicusor Dan e DISPERAT. Cere bani pe Facebook
Dar ce se face domnul Nicusor Dan daca oamenii din diaspora vor vrea in continuare, chiar si de la el, muzica celor care, cu bune si rele, le alina dorul de acasa, de locurile in care ar sta, daca ar fi painea mai alba – artisti precum Irina Loghin, Sofia Vicoveanca, Benone Sinulescu si mai toti colegii mei care canta despre patriotism in afara tarii, despre casa si despre bucuria de a fi roman. Iar dincolo de toate acestea, nu mi se pare in regula sa te folosesti, la propriu, de numele si imaginea cuiva, care nu are legatura cu tine si ideile tale, pentru a castiga un mandat timp de patru ani. Nu cred ca e un start pe masura. Personal, am stiut mereu sa-mi transmit gandurile si mesajele fara sa apelez la cineva. E mai onest si mai principial sa lupti cu armele proprii!”, a scris Fuego pe facebook.Adauga un comentariu