Actualitate

SCANDALOS! Beatrice Rancea elimina toti artistii incomozi de la Opera Iasi

Publicat: 20 iul. 2014
1

@ Un nou caz extrem de ciudat a aparut in interiorul Operei Nationale Romane din Iasi @ Se pare ca sirul deciziilor incorecte ale actualului manager, Beatrice Rancea, capata noi proportii @ Aceasta nu mai tine cont de valoarea artistilor si-i elimina pe cei care sunt incomozi

Stare de stupefactie totala in randul comunitatii culturale si a angajatilor Operei Nationale Romane din Iasi (ONRI). Dupa ce nume sonore care au activat si contribuit la momente artistice importante in cadrul acestei institutii au fost indepartati, actualul manager Beatrice Rancea a trecut intr-o alta etapa a „epurarilor”.

Citeste si: Scandal monstru la Opera din Iasi: in rol principal – managerul Rancea

Cu toate ca e vorba de un artist cu prestatii deosebite si care provine dintr-o celebra familie de muzicieni ai tarii (tatal sau este Marcian David, concert-maestru in cadrul Filarmonicii de Stat Moldova Iasi, respectiv mama – Mioara Cortez, artista lirica de renume mondial, stabilita de cativa ani la Montreal Canada – n.r.), lui Stefan David – artist liric de opera, bas in cadrul Corului Operei iesene, nu i-a mai fost prelungit contractul de colaborare, la finalul acestei stagiuni. Din cate se pare, totul s-a soldat cu un conflict extrem de dur. Interpelat telefonic de reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI), acesta a evitat elegant sa raspunda in legatura cu situatia sa si problema aparuta.

Citeste si: Dezvaluiri explozive despre Beatrice Rancea, managerul Operei iesene

„Eu nu vreau sa comentez aceste aspecte”, a transmis, sec, Stefan David. Totusi, surse din cadrul ONRI arata ca este incredibil modul in care a procedat Rancea. „Sunt, deja, trei ani de cand, rand pe rand, au fost indepartati oameni de calitate, artisti cu mari calitati, din cadrul Operei iesene. Indignarea a fost mare de fiecare data, dar si tristetea ca doar cei care se supun si executa orbeste ordinele doamnei manager Beatrice Rancea au ramas, iar oamenii care au avut curajul sa reclame abuzurile si deciziile incorecte ale acesteia au fost, imediat, eliminati. Exemplul lui Stefan David, om ce provine dintr-o mare si reputata familie de artisti este insa revoltator. Nimeni nu poate intelege si nici nu exista argumente logice, legale sau, aici sa nu mai spun de bun-simt, care sa justifice gestul…”, a dezvaluit un fost angajat al Operei, concediat in urma cu aproximativ doi ani intr-o maniera similara. Peste toate acestea, Beatrice Rancea le-a oferit jurnalistilor BZI un raspuns halucinant pe aceasta tema: „Nu este nimic adevarat. Nu a existat nicio problema in legatura cu domnul Stefan David”. 

Citeste si: Salvati Filarmonica!

De reamintit ca, din momentul in care a ajuns la conducerea Operei, abuzurile la care s-a pretat Beatrice Rancea au provocat indignarea publica. Doar scandalurile si demisiile fortate au ramas in urma ei. Umiliti in ultimul hal, artistii s-au plans catre toate forurile abilitate si au apelat inclusiv la instanta.

Citeste si: Soprana Mioara Cortez la 50 de ani
Comentarii
  • Probabil ca Stefan este implicat involuntar in articol dar situatia , se stie, nu e prea roza in opera. Daca ai vreo parere care nu convine ………… ai zburat !

    • cum a ramas fara serviciu daca ….. „”Beatrice Rancea le-a oferit jurnalistilor BZI un raspuns halucinant pe aceasta tema: „Nu este nimic adevarat. Nu a existat nicio problema in legatura cu domnul Stefan David”. „” ?!

  • peste tot este aceeasi situatie..ajung in functii de asa zisi manageri,ca asta leofera sistemul…si devin stapani peste oameni..SA I FEREASCA DUMNEZEU SA DEA PESTE UNUL CA DE AL DE MINE CARE NU SUPORTA NESIMTIREA INFATUATA..SI SMIORCAIELILE DE TOT FELUL…TE AI UITA IN OGLIDA ..MADAM..CA DE AL DE TINE VEDE TARA ASTA IN LUNG SI LAT.DAR TE FALESTI CU TINE CA ..SI CU O BARACUDA IMPAIATA

  • care o fi oare explicatia pt care artistii operei iesene nu au luat niciun ban pt participarea la FIE in timp ce artistii filarmonicii au luat 100 euro de persoana? … sa fie de vina INTERMEDIARUL ????…. o fi vorba de vreun ”TUN ” ?.. domnule jurnalist nu esti interesat de subiect ?….

Adauga un comentariu