Eveniment-Social

Scandal urias pe intretinerea drumurilor din judetul Iasi

Publicat: 15 sept. 2016
1

@ Firmele care se ocupa de intretinerea drumurilor judetene au starnit nemultumirea sefilor Consiliului Judetean Iasi @ Capii judetului sunt nemultumiti de modul cum se lucreaza pe cea mai mare parte a arterelor din judet si cer masuri urgente

Sefii judetului Iasi au ajuns sa fie nemultumiti de modul cum sunt intretinute drumurile judetene pe perioada sezonului cald. Ieri, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a efectuat, împreuna cu reprezentantii Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor, o vizita inopinata pentru a constata stadiul lucrarilor de întretinere a drumurilor judetene.

Contractul cadru prevede urmatoarele tipuri de lucrari: eliminare burdusiri, reparatii asfaltice, stropiri succesive, taieri de acostamente, curatire santuri si altele. Numai ca situatia din teren este cu totul alta. Reprezentantii Consiliului Judetean Iasi au aratat ca, din cele patru firme care formeaza asocierea careia i s-a atribuit contractul cadru de întretinere pe timp de vara, pentru anul 2016, doar una singura efectua reparatii, în zona Blagesti-Coasta Magurii, pe DJ 281C.

In aceste conditii, presedintele Consiliului Judetean, Maricel Popa, s-a aratat nemultumit de calitatea si ritmul lucrarilor si a solicitat Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor situatia la zi cu lucrarile efectuate si cu cele ramase de executat. Totodata, presedintele Consiliului Judetean a tinut sa-i atentioneze pe constructori ca se vor aplica sanctiuni în cazul în care lucrarile nu sunt finalizate la timp si daca nu sunt respectate conditiile impuse de caietul de sarcini.

„Astept saptamânal raportul inginerilor de la Drumuri, cu privire la utilajele aflate la punctele de lucru, forta de munca, ritmul si calitatea lucrarilor”, a spus Maricel Popa. In calcul intra o retea de 351 de kilometri de drumuri judetene, valoarea estimata fiind de circa 6 milioane de lei pentru cei doi ani de zile de contract.
Adauga un comentariu