Actualitate

SCANDAL urias la o mare scoala din Iasi. Interventie in forta a parintilor, pentru a-si salva copiii – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 23 iun. 2016

@ Ieri, timp de cateva ore bune, zeci de parinti care au copiii inscrisi la clasele a II-a de la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu din cartierul Cantemir au protestat dur impotriva unor decizii scandaloase, in viziunea lor, luate de conducerea institutiei @ Acestia nu au fost lasati sa intre in scoala de catre agentii de paza pentru a cere explicatii in legatura cu mutarea orelor, din anul scolar viitor, dupa-amiaza pentru viitorii scolari de clasa a III-a @ Parintii au ajuns inclusiv la sediul Inspectoratului Scolar Judetean, unde au avut o discutie aprinsa cu directoarea

Zeci de parinti s-au adunat, ieri, de la ora 7:30, in fata sediului Scolii Gimnaziale Titu Maiorescu din cartierul iesean Cantemir. Acestia au copii in clasa a doua (cinci clase – n.r.), iar acum doua zile, Consiliul de Administratie (CA) al unitatii de invatamant a decis ca micutii ce trec in clasa a III-a sa invete dupa-amiaza, incepand cu anul scolar viitor. Parintii au aratat ca nu au fost consultati in legatura cu aceasta decizie si ca este complet anormal ca micutii lor sa invete dupa un asemenea program. Scenele au devenit scandaloase, la un anumit moment, deoarece cand parintii au dorit sa intre in scoala sa discute cu conducerea, profesorii au chemat agentii de paza si nu i-au lasat sa intre pe parinti in unitate.

Citeste si: EXCLUSIV. Scandal de proportii la o importanta scoala gimnaziala din Iasi – UPDATE FOTO,VIDEO

Reporterii cotidianului BUNå ZIUA IASI (BZI) au discutat inclusiv cu directorul unitatii, Veronica Mihaela Plaesu, dar si cu inspectorul scolar general, prof. dr. Camelia Gavrila. Aceasta a spus ca, din cauza faptului ca scoala este foarte solicitata, fiind bine cotata, sunt foarte multe clase pregatitoare si nu exista suficient spatiu pentru ca toti elevii sa invete dimineata. Pe de alta parte, sefa Inspectoratului Scolar a spus, insa, ca o asemenea decizie trebuie luata doar dupa o consultare prealabila cu parintii si, in mod normal, elevii ciclului primar trebuie sa invete dimineata.

Discutii aprinse la Inspectoratul Scolar

Dat fiind faptul ca directorul a refuzat sa vina la scoala sa discute cu parintii, motivand ca se afla la o sedinta cu alti directori, parintii au decis sa se deplaseze la Inspectorat pentru o discutie oficiala. In urma intalnirii dintre reprezentantii parintilor si oficialii institutiei, respectiv directoarea scolii Maiorescu, s-a hotarat ca decizia luata de conducerea unitatii de invatamant sa fie reanalizata intr-o sedinta care se va desfasura dupa Evaluarile Nationale (in aproximativ doua saptamani – n.r.). La acea intalnire vor lua parte reprezentantii tuturor parintilor, iar impreuna cu reprezentantii ISJ si directiunea scolii se va pune in discutie situatia creata si solutiile posibile.

Citeste si: Scandal si deturnare de fonduri, la o scoala din Iasi

„Un grup de parinti ai elevilor de clasa a II-a de la Scoala Gimnaziala Titu Maiorescu Iasi, nemultumiti ca in anul scolar urmator copiii lor vor invata dupa-amiaza, au semnalat, mai intai conducerii unitatii de invatamant, apoi ISJ Iasi faptul ca nu agreeaza aceasta hotarare a Consiliului de Administratie al scolii. Aceasta situatie este un efect al prevederilor legale referitoare la inscrierea in clasa pregatitoare si anume acceptarea cererilor de inscriere, nu numai pentru cei care au domiciliul stabil in circumscriptia scolii, ci si pentru cei care dovedesc cu viza SPCLEP resedinta in circumscriptie. Rezulta, astfel, un numar excesiv de elevi inscrisi la scolile foarte solicitate, in care numarul de colective de elevi depaseste numarul de sali de clasa. Pentru situatia de fapt s-a discutat atat cu parintii, cat si cu directorul scolii, si vor urma consultari si discutii cu Asociatia reprezentativa de parinti, pe de o parte, si cu membrii CA, pe de alta parte, mentionand ca, inerent, scolile au o limita de spatiu in care se pot sustine cursuri. Eventualele solutii trebuie sa respecte legislatia, principiile pedagogice, sa fie in interesul educational al elevilor si, bineinteles, sa fie agreate de ambele parti”, a mentionat prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.

Citeste si: Scandal monstru intr-o scoala din Iasi

Parintii vor sa mearga pana la capat

Dincolo de toate acestea, zecile de parintii sunt decisi sa rezolve problema, cei mai multi acuzand directorul de lipsa de transparenta si management defectuos. Mai mult, ei considera ca Statul isi bate joc de ei si spun ca, in realitate, nu primeaza interesele copiilor, ci cele personale. Acestia au solicitat inclusiv efectuarea unui control prin care sa se vada cum s-a facut inscrierea la clasa pregatitoare.

Citeste si: Scandal monstru intr-o celebra scoala din Iasi! Un copil de doar sase ani, plin de sange – GALERIE FOTO, VIDEO

„Daca s-a constatat ca scoala este solicitata, autoritatile ar trebui sa construiasca un nou corp de cladire. Daca nu se va rezolva problema, de la anul vom veni zi de zi la scoala in fiecare dimineata, pentru a vedea daca ne sunt primiti copiii. Va dati seama care mai este randamentul unui copil de ciclu primar atunci cand invata dupa-amiaza. Nu mai vorbesc ce ar insemna plecarea de la ore seara, iarna sau de faptul ca fiecare dintre copiii nostri are, zi de zi, un program dupa cursuri”, a rabufnit unul dintre parinti.
Comentarii
 • PROPUN ca toti cei ce au facut scandal sa fie verificati daca intradevar locuiesc inb cartier sau si au facut mutatii fictive sa inscrie copii la aceasta scoala

 • Sa fie verificate toate inscrierile facute la aceasta scoala, pe baza de mutatii fictive, iar vinovatii, respectiv conducerea scolii si a ISJ Iasi sa fie trasi la raspundere. V-ati bucurat cand ati luat sfanta spaga, acum suportati consecintele, dar nu pe nervii locatarilor din zona……

 • De ce?
  C’asa’i romanul Prost!
  Sunt asa de multe locase de EVAZIUNE!!!
  Si putine scoli, policlinici, spitale…
  Plus, Marlania celor care stau in Tomesti, nicolina 7, Breazu, si-si aduc copii la scoala asta de exemplu.

 • Ma uit cu surprindere si nu vad nicio fata cunoscuta printre acesti parinti….nu cred ca locuiesc prin zona….noi, cei ce locuim in zona ne cam stim intre noi….macar din parcurile de joaca ( Tesko, Decebal, Cantemir)…. astia-s de aia descurcareti care si au facut viza de flotant si acum fac taraboi….control aprig la acte si situatia s-ar rezolva….copiii nostri sunt sufocati de acesti parveniti…eu care locuiesc la un bloc de langa scoala ma tem sa las copilul sa mearga singur la scoala de frica acestor parveniti, care isi aduc odraslele cu masina la scoala ( daca ar fi din zona traficul de la ora 7.30-8.00 nu ar fi asa infernal) blocheaza circulatia, merg pe contrasens, cu viteza , se urca pe trotuare…e ceva de nedescris ce este dimineata pe aleile ce duc spre scoala.

 • ALINA am o ideie, daca tot locuiesti in zona de ce nu va uniti voi parintii sa le spargeti cauciucurile. sa vedem cum mai vin copii lor la scoala atunci.

 • ALINA am o ideie, daca tot locuiesti in zona de ce nu va uniti voi parintii sa le spargeti cauciucurile. sa vedem cum mai vin copii lor la scoala atunci.

 • Habar n-aveti despre ce vorbiti. Mai bine ne-am uni sa rezolvam problema. Nu aruncati cu pietre, va veni si randul vostru si al copiilor vostri sa treaca prin asta.

 • Dacă este o școală atât de căutată asta înseamnă că are o conducere buna pe lângă profesorii care predau acolo. La o distanță de 3 minute se află școala nr. 21 Ion Neculce care stă cu sălile de clasă goale. Posibil datorită unui management defectuos. O idee ar fi să îi fie cedată această scoala, ca un nou corp, scolii Titu Maiorescu. Așa s-ar rezolva problema spațiului chiar din toamnă și nu ar mai trebui să se aștepte n ani sa se construiască noi clădiri.

Adauga un comentariu