Local

Scandal urias la CJ. Un contract de peste un milion de euro ajunge la DNA

Publicat: 06 oct. 2016
1

@ Refacerea unei portiuni de drum din judetul Iasi va fi anchetata de procurorii anticoruptie @ Totul a plecat de la sefii judetului, nemultumiti de modul cum o companie de constructii a asfaltat un drum din zona Voinesti- Tibanesti @ Contractul are o valoare de peste un milion de euro

Asfaltarea unei portiuni de aproximativ 20 de kilometri a unui drum din judet va ajunge pe mana procurorilor anticoruptie. Conducerea Consiliului Judetean Iasi a reclamat la DNA contractul privind montarea unui covor asfaltic pe o portiune din drumul Iasi- Tibanesti, contract derulat de firma Con Ted Company SRL pentru aproape 7 milioane de lei, adica peste un milion de euro. Saptamana trecuta, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a fost la locul lucrarii si a constatat ca o bucata din drum a fost asfaltata in bataie de joc. Acesta a sustinut ca grosimea stratului de asfalt era mai mica decat ceea ce era specificat in caietul de sarcini, iar acesta se si desprindea extrem de usor de pe pamant. Lucrarea facuta de firma Con Ted SRL a fost suspendata, iar dosarul trimis la Parchet si la DNA pentru verificari.

„Asa cum am precizat la începutul mandatului, voi face o prioritate din reabilitarea infrastructurii rutiere si nu voi permite niciunui constructor sa-si bata joc de banul public. Drept urmare, voi înainta la Parchet si la Directia Nationala Anticoruptie o plângere penala împotriva firmei Con Ted Company SRL, pentru lucrarile de mântuiala realizate pe tronsonul de drum Iasi – Voinesti – Tibanesti. De asemenea, vom recurge si la rezilierea acestui contract. Nu vreau sa se lucreze de mantuiala, doar pentru ca cineva sa se apuce iar peste unul sau doi ani de aceeasi treaba. Procurorii vor vedea incadrarea juridica in acest caz”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

Lucrarile pentru reabilitarea celor 18,5 kilometri pe DJ 248A pe drumul Iasi- Voinesti si Tibanesti au fost demarate in urma cu doua saptamani si cuprind urmatoarele tronsoane: Voinesti (între kilometri 14 si 19 pe o lungime de 4,6 kilometri), Slobozia – Tibana (între kilometri 25 si 33 pe o lungime de 7,4 kilometri) si tronsonul Tibana – Glodenii Gandului (între kilometri 34 si 41 pe o lungime de 6,5 kilometri). Reprezentantii societatii incriminate au sustinut ca isi vor indreapta greseala pe cheltuiala proprie.

„Ii doresc succes daca vrea sa faca asa. Am gresit in aceasta privinta, pentru ca nu am curatat asa cum trebuie o portiune de circa 30 de metri de drum. O sa fac lucrarea pe banii mei, ca totul sa fie in regula. Eu tin cu riveranii de acolo, ce s-a gresit se va indrepta. Este in interesul tuturor ca lucrarea sa fie in regula”, a precizat Cornel Branza, administratorul firmei Con Ted SRL.
Comentarii
  • de la miroslava la voinesti este bun ???? sa-i spune-ti lui mutu ca asa se face un drum asfaltat . dar dl. minciuna o sa ne mai traga o minciuna ca este corect ca sau respectat toata tehnologia . impreuna cu cei care au controlat lucrarea sa plateasca refacerea la primavara cind vor iesi la iveala gropile , caci fara gropi in rominia nu poti simti ca esti romin.

  • SI DACA NU SESIZA NIMENI NEREGULA ,P-O-R-C-U-L DE BRANZA FACEA UN DRUM IN BATAIE DE JOC,DADEA O SPAGA GRASA SA SE FACA RECEPTIA LUCRARII SI IN 3 LUNI DRUMUL ERA PLIN DE GAURI! ASA SE DUC BANII PUBLICI IN BUZUNARELE UNOR NEMERNICI!!

Adauga un comentariu