Actualitate

Scandal si acuzatii dure la examenul de Bacalaureat. Sunt implicati zeci de profesori ieseni

Publicat: 18 iul. 2016
1

@ Cu toate ca s-au publicat rezultatele finale la sesiunea din aceasta vara a examenului de Bacalaureat, cativa profesori din Iasi au provocat un scandal urias @ Totul dupa ce acestia, la disciplina Istorie, le-au corectat tezele absolventilor de clasa a XII-a din judetul Vaslui @ Astfel, unii dintre ei au facut contestatii care, in unele cazuri, au fost solutionate si cu trei puncte in plus pentru candidati @ Legat de intreaga situatie, oficialii Inspectoratului Scolar Judetean Iasi au aratat ca, in aceste zile, Ministerul Educatiei Nationale face verificari, pentru a vedea daca a fost vorba de simple erori sau daca corectorii au gresit intentionat

Situatie extrem de tensionata dupa publicarea rezultatelor finale la sesiunea de vara a examenului de Bacalaureat. Astfel, cativa profesori din Iasi au provocat un scandal monstru, fiind acuzati ca i-au depunctat pe nedrept de unii dintre liceeni. Totul dupa ce acestia, la disciplina Istorie, le-au corectat tezele absolventilor de clasa a XII-a din judetul Vaslui. Drept dovada, unii dintre ei au facut contestatii care, in unele cazuri, au fost solutionate si cu trei puncte in plus pentru candidati.

Citeste si : Un absolvent de liceu din Iasi a fost la un pas sa RATEZE ADMITEREA in Marea Britanie din cauza erorii la proba de fizica – FOTO,VIDEO

Concret, din cele 900 de contestatii la nivel de judet, 200 au fost la Istorie. Aici, dupa recorectare, trei dintre candidati au primit nota maxima, iar altii au avut note crescute cu nu mai putin de trei puncte! Inclusiv procentul final de promovabilitate a crescut de la 69.62 la suta pana la 71.57 la suta. In aceasta situatie au fost candidatii Lorena Nicoleta Volocariu si Andrei Catana, de la Liceul Teoretic Mihail Kogalniceanu din orasul Vaslui. Lorenei i-a fost recorectata teza si, stupoare: initial a avut 6.95, iar dupa reanalizarea lucrarii a primit 9.60.

„Cum e posibil o asa mare lipsa de profesionalism din partea unor oameni,care vorba aceea, au anumite studii superioare? Nu vreau sa critic invatamantul romanesc pentru ca ar fi o pierdere de timp, dar atata timp cat doi ani la rand se fac greseli majore, cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea si sa plateasca. Vorbim totusi despre un examen national, in care se pun anumite sperante atat din partea elevilor, cat si din partea parintilor. In cazul de fata este vorba despre corectarea lucrarii cu nota 7,20 ca mai apoi, dupa recorectare, nota sa ajunga la 10. Nu vorbim despre cateva sutimi, vorbim despre 2 puncte 80. De ce trebuie sa suferim, noi elevii, din cauza unor incompetente a unor profesori si a unui invatamant slab din toate punctele de vedere?”, a declarat elevul Andrei Catana.

Citeste si : Ei sunt elevii din Iasi care au luat 10 la Bacalaureat

Mai departe, cazul lui Andrei este si mai elocvent: initial a luat 7.20, iar la recorectare ZECE. Este aproape imposibil de crezut ca, la o asemenea disciplina, unde mare parte din raspunsuri trebuiau sa contina date, evenimente si interpretari concrete, sa existe o asemenea diferenta intre prima si cea de-a doua nota. In continuare, alte cazuri de acest gen sunt si ale urmatorilor tineri: Georgiana Andreea Catarama, de la Liceul Teoretic Emil Racovita din orasul Vaslui, cu notele 4.15 initial si 6.40 dupa contestatie, Ecaterina Tanasache, de la Colegiul National Cuza Voda din orasul Husi, cu 5.30 si 7.35, Georgiana Baciu, din orasul Vaslui, eleva in cadrul Liceului Teoretic Emil Racovita, cu 8.10, respectiv ZECE, Elena Rîpanu, cu 7.50 si 9.50, Roxana Georgiana Miron, de la Liceul Stefan cel Mare din localitatea Codaesti, cu 7.70 si 9.75. 

Citeste si : BACALAUREAT. S-au afisat rezultatele, inainte de contestatii

Legat de intreaga situatie, oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au aratat ca, in aceste zile, Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS) face verificari pentru a vedea daca a fost vorba de simple erori sau daca corectorii au gresit intentionat. „La acest moment, ministerul Educatiei face verificari ale tuturor rapoartelor cu date defalcate de pe fiecare judet, plecand de la rezultatele finale la Bacalaureat. Ei sunt cei care fac ancheta sau analizeaza asemenea cazuri”, a transmis prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ.
 
 Citeste si : OFICIAL. Iata ce note au luat elevii ieseni la Bacalaureat, dupa solutionarea contestatiilor
Comentarii
 • Si apropo de diferente! Si la contestatiile elevilor din Iasi au fost diferente de punctaj,aici nu s-a mai formulat ” Scandal ” si „atacuri dure”,asa ca intotdeauna vor fi diferente de viziune intre corectori in functie de scoala unde predau,nivelul elevilor,fitele acestora si ale parintilor,dar si nivelul de pregatire a profesorului.

 • La sindrofii si inaugurari, madame „lantisor” e „mot”, in frunte, numeni nu are voie sa-i treca prin fata, ea reprezinta ISJ Iasi! Dar, cand e vorba sa dea raspunsuri la intrebari incomode, o trimite pe Sabina Manea. Asta-i „scoala” cu patent de lanturi, pardon, lantisor am vrut sa spun

 • As dori sa fac o precizare: atunci cand am fost intrebata de d-nul Hutanu despre diferentele de notare la bacalaureat nu am folosit cuvantul ANCHETA, ci ANALIZA. De asemnea, am precizat ca exista diferente de notare in fiecare judet. Acum urmeaza etapa de vizualizare a tezelor de catre candidati si apoi vom formula, daca este cazul, concluzii referitoare la evaluare.

 • numai Iașul are voie sa aiba copii de 10 …sa va fie rusine leprelor care daca nu vedeti formularile voastre in lucrari nu punctati …sunt copii care invata din manuale , din alte carti decat alea pe care le-ati citit voi, nesimtitilor va bateti joc de copii,asta ii invatati? apoi ei cand vor ajunge mari isi vor bate joc de voi, unii vor ajunge ministri si va vor taia salariile (stiu ei de ce)

 • Quod erat demonstrandum. Iata ca este adevarat: candidatii care invata mai mult decat comentarii-pe-de-rost, care folosesc si alte surse de pregatire, sau care, pur si simplu, concep comentarii proprii, originale si de calitate, depasesc puterea de corectare a profesorilor (ca sa ma exprim politicos). O mare hiba a invatamantului nostru este nivelul de pregatire al profesorilor.

 • Expresia Quod erat demonstrandum este folosită în terminologia matematică. Articolul relateaza despre neregulile la discipilina istorie. Ce treaba are Q.E.D. cu istoria, imbecilule?

  • Q.E.D.
   „1. Abbreviation of the Latin phrase „quod erat demonstrandum; literally, „that which was to be demonstrated”. Commonly used at the end of mathematical proofs to signify the proof is complete. 2. Modern usage expands it to include the conclusion of any proof and is often used in attempts at ironic humor.” Nu numai ca nu ai umor, dar mai esti de o fioroasa politete in argumentare. Ba esti si profesor, deci curat „end of PROF”! Q.E.D., p )

 • majoritatea profesorilor sunt corupti si spagari ,etc – la liceele din bularga sunt clase intregi care nu au luat note de trecere la bac,sunt clase intregi in care toti elevii ar ramas corigenti la matematica pt ca profesorul astepta spaga in fiecare zi daca se putea cu toate ca preda doar la cei care ii dadea mita ,le era asa greu sa dee un amarat de 5 sa treaca clasa ? invatamantul este corupt ,se preda materia superficial ca elevii cu stare sa plateasca orele suplimentare dupa orele de clasa la profesorii corupti ..rusine ..bun exemplu mai au elevii din ziua de azi !

  • In liceele industriale, NU invata nimeni!!!.. sau aproape nimeni.
   Elevii merg la liceele alea gandindu-se ca poate iau bacu’ asa.., pe freza care „ma reprezinta”.

 • AI DREPTATE ,PT CE SA INVATAM DACA LA PUTERE ACUM SI IN FUNCTII CHEIE SUNT NUMAI IDIOTI CARE FURA DE RUP ? SI ASA NU AVEM NICI UN VIITOR AICI IN TARA ,ORICUM SA-TI DAU LA MUITA SI TIE SI LUI MATA CA TI-A PLATIT SCOALA SI PROFESORII )))

Adauga un comentariu